ČUVAJ SE HRVATSKE RUKE: / Argentinci strahuju i šalju poseban zahtjev ITF-u uoči dolaska u zagrebačku Arenu

Image

Uoči finala Davis kupa, koji se od 25. do 27. studenog igraju tenisači Hrvatske i Argentine u zagrebačkoj Areni, gosti su poslali poseban zahtjev ITF-u, zatraživši testiranje brzine terena.

8.11.2016.
14:35
VOYO logo

"Poslali smo formalni zahtjev ITF-u, to je točno. Ove sezone već nam se dogodilo da smo igrali na podlozi koja nije zadovoljavala normalne limite. U Poljskoj je, u Gdanjsku, bila postavljena sintetička podloga koja je bila brža od dopuštene", kazao je izbornik argentinske reprezentacije Daniel Oršanić za agenciju Diarios y Noticias.

'Želimo inspekciju prije početka'

"Zatražili smo od ITF-a testiranje brzine. Kasnije kazne nas ne zanimaju, želimo inspekciju prije početka. Neka se poštuju pravila kako se ne bi ponovila Poljska. Imamo pravo igrati finale na dopuštenoj podlozi", dodao je Oršanić koji je prošlog tjedna objavio sastav za finale protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzina podloge mjeri se u sustavu CPR (Court Per Rate System), pomoću stroja Sestée. Laserskom tehnologijom mjeri se brzina loptice nakon što se ispali iz topa brzinom od 30 m/s pod kutem od 16 stupnjeva. Brzina podloge podijeljena je u kategorije: spora (manje od 29 CPR), srednje spora (od 30 do 34), srednja (od 35 do 39), srednje brza (od 40 do 44) i brza (veća od 45 CPR). Naravno, hrvatskim tenisačima odgovara što brža podloga, to će, između ostalog, činiti prednost domaćeg terena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršanić ne mijenja momčad

Izbornik hrvatskog porijekla, nije mijenjao momčad u odnosu na polufinalni sastav koji je u Glasgowu pobijedio Veliku Britaniju s 3:2.

U zagrebačkoj Areni nastupit će: Juan Martín Del Potro (38. na svijetu), Federico Delbonis (42.), Guido Pella (57.) i Leonardo Mayer (124.) su izabrani igrači za odlučujuće mečeve u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi hrvatski reket bit će Marin Čilić kojeg ovog vikenda očekuje nastup na završnom Mastersu u Londonu. Iako izbornik Željko Krajan još nije službeno objavio sastav, u momčadi su povratnik Ivo Karlović i Ivan Dodig, dok će čekati i situacija s oporavkom Borne Ćorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pobjeđivali smo već u gostima, na raznim podlogama'

"Hrvatska je na jako dobroj razini, ima veliku priliku pred svojom publikom. Naš suparnik je pobjeđivao u Davis kupu, predvodi ga Marin Čilić... No, mi smo već pobjeđivali u gostima, na raznim podlogama", poručio je Oršanić.

Argentina je na putu do finala svladala Poljsku, Italiju i Veliku Britaniju. Hrvatska je za svoje drugo finale u povijesti pobijedila Belgiju, SAD i Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo