AJDUKOVIĆA DOBIO DODIG /

Čudesni Poljičak ostvario 14. pobjedu zaredom, razbio nekad 24. tenisača svijeta

Image
Foto: Profimedia

U Istanbulu su se susrela i dva Hrvata...

4.9.2024.
20:56
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Mili Poljičak igrat će u četvrtfinalu zemljanog ATP Challenger turnira u talijanskoj Genovi, u osmini finala bio je bolji od Slovaka Martina Kližana 4-6, 6-2, 6-2.

Image
UGLEDNI POPIS /

Perišić se našao u zanimljivom društvu: 'Sve se brzo pretvorilo u frustraciju'

Image
UGLEDNI POPIS /

Perišić se našao u zanimljivom društvu: 'Sve se brzo pretvorilo u frustraciju'

U četvrtfinalu će 20-godišnji Poljičak, 409. tenisač na svijetu koji u posljednje vrijeme konstantno napreduje, igrati protiv talijanskog tenisača, pobjednika susreta Travaglia - Picchione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kližan je tijekom duge i uspješne karijere bio 24. tenisač na svijetu. Ukupno je osvojio šest ATP turnira, a u ovom trenutku je 325. na svjetskoj ljestvici.

Nakon što je Kližan dobio prvi set, u drugom je od 2-2 krenula velika serija hrvatskog tenisača. Poljičak je tada dobio sedam gemova u nizu. Izjednačio je na 1-1 u setovima i poveo 3-0 u trećem setu čime je napravio ključni korak prema osmorici najboljih na ovom turniru. Do kraja Kližan nije uspio nadoknaditi zaostatak. Čak štoviše, Poljičak je na uvjerljivi način okončao meč koji je trajao dva sata i 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig svladao Ajdukovića

Na ATP Challenger turniru u Istanbulu, koji se igra na tvrdoj podlozi, u osmini finala se dogodio „hrvatski derbi“, dvoboj Mateja Dodiga i Duje Ajdukovića, a dalje je nakon slavlja u tri seta prošao Dodig.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Premda je Ajduković bitno bolje plasiran na svjetskoj ljestvici, trenutačno je 134. na svijetu, dok je Dodig 303. na ATP ljestvici, nakon dva i pol sata velike borbe slavio je Dodig sa 6-3, 3-6, 7-6(3).

U prva dva seta dominirao je svaki od tenisača u jednoj dionici, a potom je Ajduković bio u dobitnoj situaciji jer je u trećem setu vodio 5-2. Spasio se Dodig iz te situacije te je dogurao do 5-5 spasivši pritom i jednu meč-loptu, dok je u tie-breaku odlučujućeg seta dominirao i na kraju proslavio pobjedu.

U četvrtfinalu će Dodig igrati protiv srpskog tenisača Hamada Međedovića, petog nositelja u Istanbulu i trenutačno 137. igrača na svijetu. U osmini finala Međedović je pobijedio Šveđanina Eliasa Ymera koji je predao meč kod 4-6, 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru nastupa i hrvatski tenisač Dino Prižmić kojeg tek očekuje meč osmine finala. Suparnik će mu biti prvi nositelj Damir Džumhur, tenisač iz Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo