ČUDESNA MIKICA: / Prije 19 godina igrala je protiv Steffi Graf, sad je ponovno u finalu!

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
20.5.2016.
19:14
AFP
VOYO logo

Bio je to treći sraz 34-godišnje Lučić-Baroni i 23-godišnje Mladenović i treća pobjeda hrvatske tenisačice koja je bolja od francuske igračice bila i na turnirima u Charlestonu i Madridu. U Strasbourgu je Mirjana potpuno nadigrala Mladenović i za samo 60 minuta stigla do povijesnog ostvarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić-Baroni će u subotnjem finalu igrati protiv još jedne Francuskinje, 22-godišnje Caroline Garcia, 55. na WTA ljestvici,koja je sa 6:7 (3), 6:4, 7:5 nadigrala sunarodnjakinju Virgine Razzano. Bit će to četvrti međusobni dvoboj Lučić-Baroni i Garcije, a Francuskinja je izašla kao pobjednica u sva tri prethodna dvoboja. Posljednji su odigrale u prvom kolu turnira u Miamiju ove godine, gdje je Garcia slavila sa 2:6, 6:1, 6:3.

Talaja osvojila taj turnir

Lučić-Baroni će se u subotu po peti put boriti za naslov pobjednice na WTA turnirima, a jedini dosadašnji poraz u finalu bio joj je onaj od Steffi Graf u Strasbourgu 1997. godine, kad je kao 15-godišnjakinja izgubila 2:6, 5:7 od tada najbolje tenisačice svijeta. Garcia će zaigrati u četvrtom finalu, a jedini je naslov osvojila u Bogoti 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspije li Lučić-Baroni svladati Francuskinju postat će druga hrvatska pobjednica u Strasbourgu. Naime, 2000. godine je na ovom turniru slavila Makaranka Silvija Talaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Strasbourg, polufinale

Caroline Garcia (Fra/10) - Virginie Razzano (Fra) 6:7 (3), 6:4, 7:5

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) - Kristina Mladenović (Fra/4) 6:1, 6:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo