ĆORIĆ SJAJNIM PREOKRETOM IZBORIO FINALE: / Za naslov će se itekako namučiti - 'Ne znam jesam li ikada igrao tako loše...'

Image
Foto: Profimedia

objedom protiv Raonića Ćorić je ponovio prošlogodišnji rezultat u Sankt Peterburgu kada je također stigao do finala

17.10.2020.
18:20
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Sankt Peterburgu, on je u polufinalu nadigrao Kanađanina Miloša Raonića sa 1-6, 6-1, 6-4 nakon sat i 56 minuta igre. Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Raonića u kojemu je naš igrač uzvratio Kanađaninu za poraz u Delray Beachu prije tri godine.

Pobjedom protiv Raonića Ćorić je ponovio prošlogodišnji rezultat u Sankt Peterburgu kada je također stigao do finala u kojemu je uspješniji bio Rus Danil Medvedev. I u nedjelju će Ćorić za naslov igrati protiv Rusa, no ovaj put će mu suparnik biti Andrej Rubljov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćoriću će nastup u nedjeljnom finalu biti sedmi završni susret na ATP Touru. Dosada je osvojio dva naslova, Marakeš 2017. i Halle 2018., dok je posljednji nastup u finalu imao upravo lani u Sankt Peterburgu u rujnu.

Ćorić je vrlo brzo izgubio prvi set, a ključan je bio drugi gem koji je trajao više od 10 minuta tijekom kojega je naš igrač spasio tri "break-lopte" suparnika, svaku odličnim servisom, no na četvrtu je napravio dvostruku servis pogrešku. Raonić je ekspresno potom stigao do vodstva od 5-0, a samim time i seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

October 16, 2020, St Petersburg, USA: ST PETERSBURG, RUSSIA - OCTOBER 16: Borna Coric during International tennis tournament during the ATP St. Petersburg Open on October 16, 2020, at Sibur Arena in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Anatoliy Medved/Icon Sportswire),Image: 563829569, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Italy, and Japan Rights OUT *, Model Release: no

'Rubljov igra tenis života'

No, u drugom setu se situacija potpuno izmijenila, Ćorić je počeo mnogo bolje reternirati jake Raonićeve servise te je već kod vodstva od 1-0 stigao do tri vezane "break-lopte". Iskorisio je treću za 2-0, a to je bio prvi Raonićev izgubljeni servis-gem na turniru. Ćorić se nije zaustavio na tome, kod prednosti od 3-0 s tri je odlična "winnera" stigao do prednosti od 15-40 na servis suparnika da bi tada Raonić promašio jedan bekhend te je Ćorić stigao do nedostižnih 4-0.

Početkom trećeg seta Ćorić je uspio spasiti tri "break-lopte" u svom prvom servis-gemu u toj dionici igre, a nakon što je prebrodio u malu krizu ponovno je zaigrao mnogo bolje te je ključi "break" ostvario za prednost od 3-2. Do kraja dvoboja naš je igrač čvrsto držao svoj servis za bitnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam jesam li ikad igrao tako loše kao u prvom setu. U drugom setu sam pronašao ritam, zaigrao bolje i na kraju uspio pobijediti", rekao je Ćorić po završetku dvoboja, a zatim se osvrnuo i na svog sljedećeg suparnika Rubljova od kojega je izgubio u sva tri prethodna međusobna dvoboja: "Rubljov igra možda i najbolji tenis u životu. Nadam se kako ću i ja u nedjelju moći odigrati svoj najbolji meč".

Rubljov je do finala stigao 4-6, 6-3, 6-4 pobjedom protiv još jednog Kanađanna Denisa Šapovalova. Za 22-godišnjeg Moskovljanina to će biti osmi finale u karijeri, a dosada je osvojio pet naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo