atp cincinnati / Čilić protiv Murrayja u lovu na prvi Masters trofej: 'Veselim se finalu, uzbuđen sam'

Image
Foto: AP

Marin Čilić se pobjedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim 4-6, 6-3, 7-5 probio do finala ATP turnira u Cincinnatiju

21.8.2016.
11:30
AP
VOYO logo

U svom prvom finalu na turnirima Masters 1000 serije najbolji hrvatski tenisač će pokušati svladati dvostrukog olimpijskog pobjednika Andyja Murrayja.

Čilić je Dimitrova lakoćom pobijedio prije dva tjedna u 1. kolu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru, a do svoje treće pobjede nad bugarskim tenisačem stigao je na potpuno drugačiji način, dvaput hvatavši 'break' zaostatka u trećem setu, u kojem je Bugarin vodio 4-2. No, Čilić se nije predavao, uspio je odmah u sljedećem gemu vratiti zaostatak, a odlučujući 'break' za pobjedu napravio je kod 5-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to velika pobjeda, za moje prvo finale na Masters 1000 turnirima. Kod 2-4 sam pokušao razmišljati pozitivno kako bih se vratio. Činilo mi se da sam vrlo blizu tome da počnem bolje igrati, da mi je samo malo nedostajalo. Odlučio sam više držati loptu u igri i čekati pravu priliku. Isplatilo se što sam u tim trenucima dobro reternirao", rekao je Marin Čilić nakon pobjede do koje je stigao u 1.35 sati po lokalnom vremenu.

Naime, dvoboju je prekinut nakon prvog gema zbog kiše te nakon dva sata nastavljen, kad se u Cincinnatiju već bližila ponoć. Marin neće imati previše vremena za odmor uoči nedjeljnog finala (oko 22 sata po hrvatskom vremenu) protiv Andyja Murrayja koji je u polufinalu lakoćom sa 6-3, 6-3 svladao Kanađanina Miloša Raonića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se finalu. Osjećam se dobro na terenu. Igrao sam odlično ovoga tjedna. Uzbuđen sam što ću u finalu igrati protiv Andyja koji je u sjajnoj formi i igra odlično. No, znam da ću imati šansu za pobjedu, ako odigram dobro", rekao je Čilić uoči okršaja s drugim tenisačem svijeta koji je od poraza u finalu Roland Garrosa nanizao 22 pobjede i u nedjelju će tražiti put prema svom trećem naslovu u Cincinnatiju, a 13. na turnirima Masters 1000 serije.

Marin Čilić do nastupa na ovom turniru nikada nije stigao dalje od četvrtfinala na Masters 1000 turnirima, u kojima je nastupio osam puta i izgubio svih osam. Najbolji hrvatski tenisač protiv Murrayja ima dvije pobjede u 13 međusobnih dvoboja, a posljednju je ostvario na turniru u Rotterdamu 2014. Posljednji meč odigrali su u polufinalu ovogodišnjeg turnira u londonskom Queen's Clubu, a Murray je bio bolji u tri seta. Uspije li svladati Murrayja, Čilić će osvojiti svoj 15. naslov u karijeri, a prvi u 2016. godini u kojoj je izgubio dva finala: u Marseilleu od Australca Kyrgiosa, a u Ženevi od Švicarca Wawrinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 600 bodova koje je osvojio ulaskom u finale donijeli su Marinu povratak među desetricu najboljih tenisača svijeta na novoj ATP ljestvici. Osvoji li naslov, Čilić će preskočiti i Austrijanca Dominica Thiema te će nastup na US Openu, gdje brani prošlogodišnje polufinale, dočekati kao 9. tenisač svijeta.    

Hrvatski tenis imat će priliku u Cincinnatiju osvojiti dva trofeja, jer je Ivan Dodig s Marcelom Mellom stigao do finala u konkurenciji parova polufinalnom pobjedom 6-4, 6-1 protiv kanadske kombinacije Nestor - Pospišil. Dodig i Melo će u finalu igrati protiv nizozemsko-rumunjskog para Rojer - Tecau, koji je u polufinalu svladao braću Bryan sa 6-3, 7-6 (5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo