ČILIĆ POTVRDIO VELIKE AMBICIJE ZA NOVU SEZONU: / 'Još uvijek napredujem, nadam se da mogu do trećeg mjesta'

Image

Prvi hrvatski reket potvrdio je da će cijele sezone igrati za reprezentaciju, a još uvijek nije odlučio tko će mu biti novi trener.

13.12.2017.
15:55
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić održao je tradicionalnu konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na prošlu te ujedno najavio novu sezonu. Međugorac je završio godinu na šestom mjestu, a najveći uspjeh mu je plasman u finale Wimbledona u kojem je bolji bio Roger Federer.

"U najavi za 2017. moj cilj je bio završiti sezonu na Mastersu u Londonu i doći među prvih pet igrača svijeta. Uspio sam ispuniti oba cilja, doduše na kraju sezone sam ispustio peto mjesto zbog nekoliko poraza koji su se dogodili. Ovo je bila prva sezona u kojoj sam krenuo kao top 10 igrač i kroz cijelu se godinu zadržao među prvom desetoricom. Pronašao sam pravi način treninga i nastupa kako bih konstantno bio na visokoj razini, posebno na velikim turnirima. To mi je i donijelo četvrto mjesto, najbolje u karijeri, i vjerujem da će mi pomoći i u sljedećim sezonama. Vjerujem da još idem prema naprijed i da mogu napraviti još puno velikih rezultata. Nadam se da bih se mogao popeti još koju stepenicu, doći možda do broja 3", naglasio je Čilić i otkrio za čime najviše žali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
RAZOČARANI ČILIĆ RASKINUO SURADNJU S LEGENDOM: /

'Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s njim i želim mu sve najbolje'

Image
RAZOČARANI ČILIĆ RASKINUO SURADNJU S LEGENDOM: /

'Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s njim i želim mu sve najbolje'

Zasad suradnja samo s Cinkušem

"Najveći žal su za mene porazi od igrača koje mogu pobijediti, pogotovo u situacijama kada sam bio kvalitetniji u većem dijelu meča, pa onda izgubio. To je ono što želim promijeniti. Bilo je četiri, pet takvih mečeva, a oni rade veliku razliku."

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Marin Čilić

Marin se na kraju sezone razišao s dosadašnjim trenerom, Šveđaninom Jonasom Björkmanom. Ime novog trener azasad nije objavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Jonasom sam se razišao iz praktičnih razloga, jednostavno nije mogao biti uz mene na svim turnirima, što je zahtjev koji imam za svoje trenere. Zasad ću surađivati samo s Ivanom Cinkušem, koji je u mojem stručnom stožeru već dvije i pol do tri godine", poručio je Čilić.

'Kanađani neće biti jednostavni'

Potvrdio je na kraju prvi hrvatski reket da će i dalje igrati za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Davis Cup ću biti slobodan cijelu sezonu. Razgovarao sam s izbornikom Krajanom. Prvo kolo neće biti jednostavno, Kanađani su dobro pokriveni, ali vjerujem da se možemo smatrati favoritima u tom dvoboju", istaknuo je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo