Čilić nakon pobjede: 'Bilo bi sjajno da budemo nositelji'

'Bio sam zato pomalo nervozan, ali sam u kritičnim situacijama odigrao dobro. Bilo bi sjajno da budemo nositelji, jer ako se to ne dogodi šanse da u 1.

18.9.2011.
17:09
VOYO logo

Četvrtu godinu zaredom hrvatska reprezentacija igrat će u elitnom rangu Davis Cupa. Odlučujući bod protiv Južne Afrike donio je u nedjelju Marin Čilić svladavši sa 6-4, 6-2, 6-4 Rika de Voesta, zamjenu za ozlijeđenog Kevina Andersona, čime je Hrvatska povela s nedostižnih 3-1.

"Nije lako igrati posljednjeg dana, jer se moraš nositi s pritiskom očekivanja da završiš posao. K tome, o De Voestu nisam znao ništa", rekao je Čilić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam zato pomalo nervozan, ali sam u kritičnim situacijama odigrao dobro. Nisam dobro osjećao loptu, bilo je reterna koji su letjeli posvuda i nije izgledalo lijepo, ali pobjeda je pobjeda."

Gledajući sami rezultat, Čilić je do pobjede nad 133. igračem svijeta došao gotovo rutinski. Prvi break je napravio već u prvom gemu i bez teškoća zadržao prednost, a sličan scenarij ponovljen je i u drugom setu, kad je gem na suparnikov servis osvojio kod 1-1. De Voest nije imao gotovo nikakvih šansi na Čilićev početni udarac i jedinu mogućnost za break (koju je i iskoristio) imao je kod 2-3 u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, već u idućem gemu ponovno je izgubio servis i tu je zapravo sve odlučeno.

"Sve u svemu, servirao sam dobro, pogotovo u ključnim trenucima. U ova tri dana izgubio sam samo jedan servis. Dosta sam miksao, mislim da time mogu biti zadovoljan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijebanje za Svjetsku skupinu u 2012. godini bit će napravljeno u srijedu u Bangkoku (početak je u 13.30 po srednjoeuropskom vremenu), a tko će biti potencijalni suparnik ovisi i o plasmanu Hrvatske na Davis Cup renkingu koji će biti objavljen u ponedjeljak poslijepodne. Ovisno o rezultatima ostalih susreta Hrvatska bi mogla ući među osam nositelja, što znači da bi u 1. kolu izbjegla najjače sastave kao što su Španjolska, Srbija, Francuska, Argentina, Češka i SAD.

"Bilo bi sjajno da budemo nositelji, jer ako se to ne dogodi šanse da u 1. kolu budemo domaćini su vrlo male. Nakon osam uzastopnih domaćinstava od protivnika iz vrha k nama mogu stići samo Španjolska i Francuska, a to su vrlo jaki sastavi", rekao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109160950006 arti-201109160801006

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo