SUPER MARIN / Čilić bi pobjedom protiv Ruuda u jednom segmentu preskočio Samprasa, Beckera i Borga

Image
Foto: Profimedia.hr

Grand Slam turnir na pariškoj zemlji mnogim je nekadašnjim zvijezdama trn u oku i tamo nisu igrali finale. Takav je primjer Pete Sampras koji je osvojio 14 Grand Slam titula, ali je u Parizu igrao tek polufinale 1996. godine

2.6.2022.
16:23
Profimedia.hr
VOYO logo

Ako pobijedi Caspera Ruuda hrvatski tenisač Marin Čilić će u jednoj Grand Slam domeni prestići Samprasa, McEnroea, Beckera, Borga, Connorsa, Ashea i mnoge druge svjetske teniske legende.

Naime, izbori li 33-godišnji Čilić finale tada će imati u svojoj kolekciji finala na sva četiri Grand Slam turnira tijekom karijere. Osvojio je US Open 2014. godine, dok je finala igrao u Wimbledonu 2017., a na Australian Openu 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fotogalerija /

Sunčana večer u Parizu i veličanstvena pobjeda Čilića: Pogledajte kako je to izgledalo

Image
Fotogalerija /

Sunčana večer u Parizu i veličanstvena pobjeda Čilića: Pogledajte kako je to izgledalo

Dakako da su prethodno nabrojani tenisači, kao i jedan dio drugih, osvojili mnogo više Grand Slam titula u karijeri, imali daleko veće brojke od Čilića i globalno gledano ostvarili veće i više uspjeha te ostavili dublji trag, no gleda li se samo tko je barem jednom igrao finale na sva četiri najveća turnira Čilić ulazi u uistinu birano društvo.

Nadal, Nole i Federer daleko ispred

Dakako, ispred svih strše Rafael Nadal, Roger Federer i Novak Đoković, a od aktivnih tenisača sa svim finalima se može pohvaliti još samo Andy Murray koji je osvojio Wimbledon i US Open, dok je pet puta igrao finale Australian Opena i jednom Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grand Slam turnir na pariškoj zemlji mnogim je nekadašnjim zvijezdama trn u oku i tamo nisu igrali finale. Takav je primjer Pete Sampras koji je osvojio 14 Grand Slam titula, ali je u Parizu igrao tek polufinale 1996. godine.

U Parizu do finala nije došao ni Boris Becker koji je tamo igrao tri puta polufinale ili Jimmy Connors koji ima sve, ali i četiri polufinala Roland Garrosa. Legende poput Arthura Ashea ili John Newcombea također su sve osvojili, ali u Parizu, primjerice, nisu igrali ni jedno polufinale. Obojica imaju po dva četvrtfinala. U finalima svih Grand Slam turnira je igrao i Leyton Hewitt, ali ne i u Parizu (dva četvrtfinala).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo