E TO SE ZOVE MIROVINA / Cifra od koje se pada u nesvijest. Evo koliko je Roger Federer ukupno zaradio novca u karijeri

Image

Od svih je turnira Federer ukupno zaradio oko 130 milijuna dolara, ali to je tek manji dio

15.9.2022.
17:22
VOYO logo

Legendarni švicarski tenisač Roger Federer (41) objavio je kako će nakon Laver Cupa, koji se igra sljedećeg tjedna u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru.

"Kao što znate, u protekle tri godine imao sam velikih problema s ozljedama i operacijama. Naporno sam radio kako bih se vratio u punu natjecateljsku formu, ali isto tako znam ograničenja svoga tijela, kao i poruku koje mi u posljednje vrijeme šalje. Ja imam 41 godinu, odigrao sam više od 1500 mečeva tijekom 24 godine. Tenis mi je pružio mnogo više no što sam se usudio i sanjati i moram priznati kako je vrijeme okončati svoju karijeru. Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moj posljednji nastup", objavio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Švicarac je tijekom svoje karijere osvojio 20 "Grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP Touru. Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih "Grand slam" finala, 2014. godine je osvojio Davis Cup sa Švicarskom, a tijekom karijere je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice.

Image
ŠVICARAC JE OBJAVIO KRAJ /

Mladi Federer izluđivao Ivaniševića: Pogledajte što je legendarni Hrvat napravio

Image
ŠVICARAC JE OBJAVIO KRAJ /

Mladi Federer izluđivao Ivaniševića: Pogledajte što je legendarni Hrvat napravio

Koliko je zaradio?

A tek da vidite koliko je Federer zaradio u karijeri? Od svih je turnira Federer ukupno zaradio oko 130 milijuna dolara, ali to je tek manji dio njegove zarade. Najpoznatiji financijski magazin na svijetu, Forbes, objasvio je kako je Federerova ukupna "težina" oko milijardu dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći ugovor od svih mu je onaj s japanskim brendom Uniqlo, koji mu je donio 300 milijuna dolara u deset godina. Federer isto tako ima i humanitarnu fondaciju na svoje ime te s 50 milijuna dolara pomogao da se milijun i pol djece u Africi školuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo