BRAVO IVO: / Spasio deset break-lopti i ispalio 35 asova za pobjedu

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju. On je u dvoboju 1.

17.8.2015.
22:52
AFP
VOYO logo

U četvrtom međusobnom susretu protiv Simona, naš je tenisač ostvario treću pobjedu, a do nje je stigao bez izgubljenog servisa iako je bio suočen s deset "break-lopti". S druge strane, Karlović je dva puta oduzeo servis suparniku, po jednom u prvom i trećem setu, od ukupno pet prilika koje je imao.

Slijedi Kližan

Karlović je bio suočen s prvom break-loptom u dvoboju kod zaostatka 3:4 u prvom setu, no izvukao se servis-winnerom. Odmah u sljedećoj igri Karlović je ostvario break. Simon je od 0:40 stigao do izjednačenja, ali je Karlović osigurao i prednost koju je na kraju iskoristio za oduzimanje servisa. Do pobjede je naš igrač mogao i lakše da je u prvoj igri drugog seta iskoristio priliku za novi break. Ipak, Simon je prekinuo Karlovićev niz od tri gema, a u nastavku drugog seta Francuz je imao šest break-lopti, dvije kod 1:0, a četiri kod 3:2, no Karlovića je u gotovo svim tim poenima služio servis kojim se izvukao iz neugodnih situacija. Ipak, u tie-breaku Simon je bio uvjerljivji i odlučujuću je igru dobio sa 7:3, pa se otišlo u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom startu odlučujućeg seta Karlović je oduzeo servis Simonu, poveo s 2:0, a potom je kiša prekinula dvoboj. Nakon više od dva sata čekanja, dvoboj je nastavljen, a Karlović je uspio četiri puta zadržati servis i izboriti plasman u 2. kolo. U velikoj opasnosti da izgubi stečenu prednost bio je kod vodstva 4:2, tada je Simon stigao do 0:40, ali Karlović je tada opalio as i dva servis-winnera i poništio sve tri break-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je dvoboj okončao s 35 asova i čak 71 posto ubačenih prvih servisa, te će u 2. kolu igrati protiv Slovaka Martina Kližana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo