BORNA ZA POLUFINALE PROTIV TREĆEG NOSITELJA TURNIRA: / Španjolac je već tri puta pobjeđivao Ćorića koji igra sjajno na ovom turniru

Image
Foto: AFP

Ne računamo li polufinale NextGen Mastersa u Milanu, Borna Ćorić u polufinalu ATP turnira nije bio još od travnja prošle godine i nastupa u Marakešu,

28.2.2018.
14:46
AFP
VOYO logo

ĆORIĆ SE LAKOĆOM PLASIRAO U ČETVRTFINALE DUBAIJA: Nezainteresirani Francuz pao je nakon sat vremena igre

Image
ĆORIĆ SE LAKOĆOM PLASIRAO U ČETVRTFINALE DUBAIJA: /

Nezainteresirani Francuz pao je nakon sat vremena igre

Image
ĆORIĆ SE LAKOĆOM PLASIRAO U ČETVRTFINALE DUBAIJA: /

Nezainteresirani Francuz pao je nakon sat vremena igre

Hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji je u srijedu, u 2. kolu ATP turnira serije 500 u Dubaiju, pobijedio Francuza Benoita Pairea sa 6-1, 6-4 i probio se u četvrtfinake, za mjesto u polufinalu igrat će protiv 3. nositelja, Španjolca Roberta Bautiste Aguta (ATP - 23.) koji je sa 6-4, 6-7 (2), 6-1 nadigrao francuskog tenisača Pierre-Huguesa Herberta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom nad Herbertom 29-godišnji Španjolac je izjednačio svoj najbolji rezultat na turniru u Dubaiju, gdje je četvrtfinalist bio i 2016. godine. I Borni Ćoriću je ovo drugo četvrtfinale na ovom turniru. Prije tri godine je iz kvalifikacija stigao do polufinala, a na tom je putu tada pobijedio 3. tenisača svijeta, Britanca Andyja Murrayja u četvrtfinalu, da bi ga u polufinalu nadigrao RogerFederer.

Negativan omjer protiv Španjolca

Ćorić (ATP - 50.) je protiv Bautiste Aguta odigrao četiri meča, a samo je jednom izašao kao pobjednik. No, to je bio i jedini dvoboj koji su odigrali na tvrdoj podlozi, u četvrtfinalu turnira u indijskom Chennaiju 2016. godine. Španjolac je triput pobjeđivao 21-godišnjeg Zagrepčanina na zemljanoj podlozi: 2015. u četvrtfinalu umaškog turnira, iste godine i u Hamburgu te 2016. u 3. kolu Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našem tenisaču ovo je drugo četvrtfinale u 2018. godini. Prvo je odigrao u Dohi, gdje ga je pobijedio Rus Andrej Rubljov. Ne računamo li polufinale NextGen Mastersa u Milanu, Borna Ćorić u polufinalu ATP turnira nije bio još od travnja prošle godine i nastupa u Marakešu, gdje je osvojio svoj jedini naslov u karijeri.

Bautista Agut je u 2018. već bio u finalu. U drugom tjednu nove sezone Argentinac Juan Martin del Potro ga je svladao u borbi za pobjednički trofej u novozelandskom Aucklandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Dubai - 2. kolo

Roberto Bautista Agut (Špa/3) - Pierre-Hugues Herbert (Fra) 6-4, 6-7 (2), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo