BRAVO, MAJSTORE / Borna Ćorić nakon tri sata borbe slomio 11. igrača svijeta za polufinale ATP turnira u Beču

Image
Foto: Profimedia

Ćorić će u subotnjem polufinalu igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja u kojem će se sastati Britanac Daniel Evans (ATP - 26.) i Kanađanin Denis Shapovalov (ATP - 19.

28.10.2022.
22:12
Profimedia
VOYO logo

Borna Ćorić (ATP - 27.) će igrati u polufinalu ATP turnira serije 500 u Beču, gdje je u petak u četvrtfinalnom dvoboju svladao najboljeg poljskog tenisača Huberta Hurkacza (ATP - 11.) sa 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5) poslije dva sata i 53 minute borbe. 

Image
NADIGRAO TALIJANA U ČETVRTFINALU /

Borna Gojo izborio polufinale Challengera u talijanskom Ortiseiju, za finale igra protiv još jednog Talijana

Image
NADIGRAO TALIJANA U ČETVRTFINALU /

Borna Gojo izborio polufinale Challengera u talijanskom Ortiseiju, za finale igra protiv još jednog Talijana

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Ćorića koji je slavio 2019. na zemljanoj podlozi u Monte Carlu, a izgubio je od Poljaka 2020. na ATP Cupu u u Australiji, na tvrdoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić će u subotnjem polufinalu igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja u kojem će se sastati Britanac Daniel Evans (ATP - 26.) i Kanađanin Denis Shapovalov (ATP - 19.).

U cijelom meču vidjeli smo samo jedan 'break', a taj je bio odlučujući za osvajanje prvog seta. Napravio ga je Borna Ćorić već u trećem gemu. Bila je to i njegova jedina prilika za oduzimanje servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je svoj servis sigurno držao do desetog gema drugog seta, kad je morao spasiti prvu Hurkaczevu priliku za 'break' koja je ujedno bila i set-lopta. Odluka je pala u 'tie-breaku', u kojem je Zagrepčanin poveo 2-0, a onda izgubio sljedećih sedam poena, a time i set.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Borna je na početku trećeg seta morao spašavati dvije 'break-lopte' u prvom te još jednu u trećem gemu. Tada je zatražio pomoć fizioterapeuta, zbog bolova u desnom ramenu. Tretman je bio uspješan i do kraja meča Ćorić nije suparniku dopustio novu priliku za 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je cijeli meč sveden na jedan 'tie-break'. Hurkacz je poveo 3-2 i imao dva servisa, ali je Ćorić odgovorio nizom od tri sjajna poena za vodstvo 5-3. No, Poljak je došao do 5-5, da bi Borna izvrsnim reternom izborio prvu meč-loptu. Više mu nije trebalo. U izmjeni je agresivnim forhendom natjerao 11. tenisača svijeta na pogrešku i tako došao do svog drugog polufinala u ovoj sezoni.

Spasio četiri break lopte

Kad je to napravio prvi put, prije dva mjeseca u Cincinnatiju, Ćorić je došao i do najvećeg naslova u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnima su se pokazale četiri 'break-lopte' koje je Borna spasio, od toga tri u trećem setu. Hurkacz je ukupno osvojio dva poena više, lakše je osvajao gemove na početnom udarcu, ali u Beču je ostao zarobljen u četvrtfinalu.

Za drugo mjesto u finalu borit će se prvi nositelj, Rus Danjil Medvjedev, i Bugarin Grigor Dimitrov. Medvjedev je sa 6-4, 6-2 svladao Talijana Jannicka Sinnera, a Dimitrov je sa 6-3, 4-6, 6-4 bio bolji od Amerikanca Marcosa Girona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo