BORBA ZA POLUFINALA: / Poznati svi četvrtfinalisti prvog Grand Slama. Nadal i Federer imat će težak posao

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

U ponedjeljak su kompletirani svi mečevi 4. kola Australian Opena kojima su popunjena sva mjesta u četvrtfinalu prvog Grand Slam teniskog turnira u godini.

23.1.2017.
14:31
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Riječ je o Mischi Zverevu kojeg čeka ogled protiv 17. nositelja turnira i četverostrukog pobjednika u Melbourneu Rogera Federera. Dvojac se dosad susretao dvaput na ATP turnirima i dvije pobjede pritom je upisao švicarski genijalac. Upozoravajuće za njega ipak je podatak da je 29-godišnji Zverev na ovom turniru svladao i 19. nositelja Johna Isnera, ali u prošlom kolu i prvog nositelja i najboljeg tenisača u svjetskom poretku Andyja Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik tog meča ići će na boljeg iz ogleda Stan WawrinkaJo-Wilfried Tsonga.

Bit će to osmi međusobni ogled vršnjaka (obojica imaju 31 godinu), a u kojima je minimalna 4-3 prednost na strani Wawrinke, pobjednika ovog turnira iz 2014. godine. Najbolji Tsongin rezultat je finale iz 2008. u kojem je slavio danas drugi tenisač svijeta Novak Đoković kojeg u turniru nema od 2. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miloš Raonić (treći nositelj) i Rafael Nadal (deveti nositelj) izborili su međusobni ogled mečevima odigranima u ponedjeljak. Kanađanin Raonić bio je bolji od Roberta Bautiste Aguta 3-1 (7-6(6), 3-6, 6-4, 6-1) u setovima, dok je Nadal, pobjednik iz 2009., također u četiri seta stigao do pobjede protiv Gaëla Monfilsa (6-3, 6-3, 4-6, 6-4).

Pred njihov deveti međusobni ogled Nadal vodi 6-2 u pobjedama, no svakako valja istaknuti da su ove dvije Raonićeve stigle u njihova tri posljednja međusobna ogleda i da je Kanađanin slavio u posljednjem sučeljavanju. Također, Nadalu je ovo prvi ulazak među osam na Grand Slamu još od Roland Garrosa 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Goffin (jedanaesti nositelj) i Grigor Dimitrov (petnaesti nositelj) čine posljednji četvrtfinalni par turnira i jedan od njih dvojice sučelit će se pobjedniku susreta Raonić-Nadal. Dosad su igrali jednom, a slavio je Bugarin Dimitrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goffin je do četvrtzavršnice stigao preko osmopostavljenog Dominica Thiema sa 5-7, 7-6(4), 6-2, 6-2, dok je Dimitrov iz turnira ispratio Denisa Istomina s 2-6, 7-6(2), 6-2, 6-1.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo