POSRNULA LEGENDA IMA LUKAV PLAN / Boris Becker došao na genijalnu ideju, osmislio kako će zaraditi bogatstvo dok je u zatvoru

Image
Foto: Profimedia
23.5.2022.
12:15
Profimedia
VOYO logo

Njemački teniski velikan Boris Becker (54) osuđen je krajem prošlog mjeseca na londonskom sudu na kaznu zatvora u trajanju od dvije i pol godine zbog prikrivanja imovine nakon što je proglasio bankrot. Šesterostruki Grand Slam pobjednik proglašen je krivim za prijenos novca bivšoj supruzi Barbari nakon bankrota 2017. godine.

"Primjetno je da niste pokazali kajanje ili prihvaćanje svoje krivnje", rekla mu je sutkinja Deborah Taylor kad ga je osudila na dvije godine i šest mjeseci zatvora na londonskom sudu Southwark Crown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo poniznosti", rekla je i dodala da će Becker odslužiti polovicu kazne iza rešetaka, a ostatak uvjetno.

Izgubio bogatstvo

Na suđenju su se, inače, čuli detalji o Beckerovoj karijeri i kako je bivši igrač svijeta, koji je tri puta osvojio Wimbledon, izgubio bogatstvo nakon umirovljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdio da ne zna gdje se nalaze neki od njegovih trofeja, kako je uzeo zajam s visokim kamatama od jednog od najbogatijih britanskih poslovnih ljudi i pokušao izbjeći bankrot tvrdeći da ima diplomatsku zaštitu od strane Srednjoafričke Republike.

"Becker je bio selektivan u prijavljivanju svoje imovine. Kada mu je to odgovaralo, dao je potpunu informaciju, a kada nije, onda nije," rekla je tužiteljica Rebecca Chalkley koja je pozvala suca da izrekne zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužila je Beckera da je "lažnim bankrotom", prikrivanjem i prijenosom imovine, svojim vjerovnicima oduzeo više od 2 milijuna funti (2.51 milijuna dolara). Bivši teniski prvak bankrotirao je zbog duga privatnim bankarima Arbuthnot Latham & Co, a prema odredbama stečajnog naloga, bio je dužan dati potpunu objavu imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđen je jer nije prijavio imovinu u Njemačkoj, skrivajući bankovni zajam od 825.000 eura i dionice kanadske tehnološke tvrtke. A ubrzo nakon izricanja presude prebačen je u zloglasni zatvor Wandsworth. I tamo je, sada piše The Sun, osmislio strateški plan kako bi iz ove situacije izašao nešto bogatiji. Naime, navodno planira napisati knjigu o tome kako je bankrotirao i završio u zatvoru, kao i o svojim zatvorskim danima.

Životna priča

"To će biti dnevnik o tome kako je došao u ovu tešku situaciju i kako je provodio dane u zatvoru. Također, fokusirat će se na detalje iz svog života. U zatvoru pokušava biti što zaposleniji. Ovo je dobar put. Zna da će postojati interes za takvu knjigu", rekao je izvor blizak legendi za The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Iskoristit će je kako bi usmjerio svoje iskustvo, osjećaje i strahove u zatvoru. Kada jednu aktivnu osobu zatvorite, teško joj se nositi s time. Pisanje dnevnika mu pomaže da um drži zaposlenim", dodao je drugi izvor.

Engleski tabloid dodao je za kraj kako izdavači žele prava na knjigu, dok TV kompanije žele napraviti dokumentarac o njegovom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo je navodno odobrilo Beckeru da napiše dnevnik, ali mu je zabranjeno objaviti ga ili zaraditi na njemu dok god je iza rešetaka", zaključuju.

Inače, Becker je oslobođen optužbi na suđenju po 20 drugih točaka, uključujući optužbe da nije predao drugu imovinu, uključujući dva trofeja Wimbledona i zlatnu olimpijsku medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je osuđen zbog utaje poreza u Njemačkoj 2002. godine, zbog čega je dobio uvjetnu kaznu zatvora.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo