Bartoli pokorila Vimbldon!

Francuskinja bez izgubljenog seta osvojila svoj prvi gren slem trofej

6.7.2013.
17:47
VOYO logo

Šest godina nakon što je izgubila finale od Venus Vilijams, francuska teniserka Marion Bartoli osvojila je Vimbldon i došla do svoje prve Gren slem titule.

Ona je u finalu deklasirala Sabine Lisicki iz Nemačke sa 6:1, 6:4 i postala je šesta teniserka u istoriji koja je osvojila Vimbldon bez izgubljenog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartoli je igrala dobro, ali nije morala da igra na svom maksimumu, pošto je Nemica podlegla pritisku prvog GS finala i mnogo je grešila (14 neiznuđenih greški, naspram četiri rivalke). Trgla se jedino u finišu drugog seta kada je od 5:1 stigla do 5:4, ali bilo je kasno za preokret.

"Postala sam šampion Vimbldona asom. Toliko dugo sam vežbala servis i sačuvala sam najbolji za pravi trenutak. Sanjam o ovome otkad mi je šest godina, tako sam srećna što držim ovaj trofej“, rekla je Bartoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartoli je titulu apsolutno zaslužila, ali treba reći da nije imala dostojan otpor teniserke koja je eliminisala Serenu Vilijams i Agnješku Radvanjsku.

Lisicki je bila paralisana tremom, u jednom trenuku čak je i zaplakala, i nijednog trenutka nije bila potpuno u meču. Tako je 23-godišnja Nemica nastavila niz teniserki koje nisu uspevale da prebrode nervozu u GS finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vera Zvonarjova je 2010. na Vimbldonu Sereni Vilijams uzela pet gemova, iste godine samo tri gema protiv Kim Klajsters u finalu US opena. Jelena Dementijeva je Miskinoj uzela tri gema na Rolan Garosu 2004, Safina u tri GS finala nije bila ni blizu seta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo