AZARENKA ZA POVIJEST: / Lijepa Bjeloruskinja lovi uspjeh koji su napravile još samo dvije tenisačice

Image
1.4.2016.
9:37
VOYO logo

Nakon što je u poslijepodnevnom dijelu programa Svjetlana Kuznjecova u dva seta (7:5, 6:3) svladala Švicarku Timeu Bacsinszky te stigla do svog drugog finala u Miamiju, gdje je slavila 2006. godine, Victoria Azarenka je sa 6:2, 7:5 nadigrala Angelique Kerber i uzvratila joj za četvrtfinalni poraz na Australian Openu, gdje je njemačka tenisačica kasnije stigla do prvog Grand Slam naslova.

Pokušati osvojiti Miami i Indian Wells u istoj godini

Azarenka će u subotnjem finalu pokušati ostvariti rijetki domet na WTA Touru, u istoj godini osvojiti naslove i Indian Wellsu i Miamiju, što je dosad uspjelo tek dvjema tenisačicama: Njemici Steffi Graf (1994. i 1996.) i Belgijki Kim Clijsters (2005.). Bio bi to treći naslov za Bjeloruskinju u ovoj sezoni i 20. u karijeri, a treći u Miamiju. Kunjecova i Azarenka su ostvarile po četiri pobjede u dosadašnjih osam međusobnih dvoboja, a Bjeloruskinja je slavila u posljednja tri. No, od njihova posljednjeg susreta, u četvrtfinalu Australian Opena 2013., prošlo je više od tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković na Goffina

Japanac Kei Nishikori je u dvoboju prepunom preokreta propustio vodstvo 4-2 u odlučujućem setu dvoboja s Francuzom Gaelom Monfilsom, a potom je spasio pet meč-lopti, svih pet servirajući. Kod zaostatka 4-5 izvukao je 0-40 i još jednu prednost Francuza, a kod 5-6 je spasio i petu priliku Monfilsa za proboj u njegovo prvo polufinale u Miamiju. Nishikori je u tie-breaku stigao do pobjede kojom je izjednačio svoj najbolji rezultat na ovom turniru, polufinale iz 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanca tamo čeka 'zločesti dečko' svjetskog tenisa, Australac Nick Kyrgios, koji je u svom premijernom nastupu u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije sa 6:4, 7:6 (4) svladao Kanađanina Miloša Raonića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu će Novak Đoković tražiti put prema svom 40. finalu na Mastersima, a Belgijac David Goffin, koji protiv srpskog tenisača gubi 0-3 u međusobnim dvobojima, pokušat će izboriti svoj prvi meč za naslov na turnirima Masters 1000 serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Miami - četvrtfinale:

Kei Nishikori (Jap/6) - Gael Monfils (Fra/16) 4-6, 6-3, 7-6 (3)

Nick Kyrgios (Aus/24) - Miloš Raonić (Kan/12) 6-4, 7-6 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Miami - polufinale:

Svjetlana Kuznjecova (Rus/15) - Timea Bacsinszky (Švi/19) 7-5, 6-3

Victoria Azarenka (Bje/13) - Angelique Kerber (Njem/2) 6-2, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo