AUSTRALIAN OPEN MOŽE POČETI: / Kvitova osvojila Sidney, Sandgren Auckland, Kenin stigla do prvog naslova u karijeri

Image
Foto: AFP

Završeni su teniski turniri uoči prvog grand slama sezone

12.1.2019.
10:59
AFP
VOYO logo

Amerikanac Tennys Sandgren, 63. tenisač svijeta osvojio je u subotu svoj prvi naslov u karijeri pobijedivši u finalu turnira u Aucklandu sa 6-4, 6-2 Britanca Camerona Norrieja (ATP-93.). Sandgrenu je bilo potrebno 79 minuta da dođe do slavlja.

Na ovom turniru nije izgubio ni jedan set što je dobar uvod dva dana prije početka Australian Opena. Ove godine ga u prvom kolu čeka Japanac Yoshihito Nishioka (ATP-75.), a prošle je godine stigao do četvrtfinala gdje ga je svladao Južnokoreanac Chung Hyeon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenin osvojila prvi naslov u karijeri

Dvadesetogodišnja Amerikanka Sofia Kenin je u subotu slavila u finalu WTA teniskog turnira u Hobartu svladavši sa 6-3, 6-0 Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu. To je za Kenin prvi naslov u karijeri, a u prvom krugu Australian Opena koji počinje za dva dana igrat će protiv Ruskinje Veronike Kudermetove.

Kenin je dobro otvorila ovu sezonu osvojivši naslov u paru na teniskom turniru u Aucklandu prošlo tjedan i od ponedjeljka će biti među prvih 40 tenisačica na WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čehinja Petra Kvitova je u subotu u finalu teniskog WTA turnira u Sydneyju pobijedila domaću tenisačicu Ashleigh Barty sa 1-6, 7-5, 7-6 (3). Kvitova je nakon 2015. drugi put slavila u Sydneyju, a Barty je i drugi put, nakon prošle godine, poražena u finalu. Za 28-godišnju Kvitova ovo je 27. naslov u karijeri, od čega su dvije grand slam pobjede u Wimbledonu 2011. i 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo