VELIKI PROBLEM / Argentinac otkrio sramotnu tajnu: 'Toga i dalje ima, pa i Đokoviću su nudili da namjesti meč...'

Image
Foto: Profimedia

Argentinac Trungelliti dobio je nadimak 'cinkaroš' nakon što je svjedočio protiv drugih igrača

9.10.2023.
16:39
Profimedia
VOYO logo

Relativno nepoznati 33-godišnji argentinski tenisač Marco Trungelliti, 236. igrač na svijetu, u razgovoru za La Nacion progovorio je o namještanju teniskih mečeva i iznio javnosti neke nepoznate i prilično šokantne detalje.

Image
SADA I TO ZNAMO /

Marija Šarapova ispričala dosad nepoznatu priču: 'Đoković me vodio na večeru...'

Image
SADA I TO ZNAMO /

Marija Šarapova ispričala dosad nepoznatu priču: 'Đoković me vodio na večeru...'

Trungelliti je bio prvi poznatiji tenisč koji je javno govorio o problemu namještanja teniskih mečeva: Njemu je još 2015. bilo ponuđeno da namjesti meč, nakon čega se on obratio Uredu za integritet tenisa (TIU) te se mreža tenisača koji namještaju mečeve počela otpetljavati. Svjedočio je protiv Federica CorijePatricija Herasa Nicolása Kickera, zbog čega je zaradio nadimak "cinkaroš".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada od 20.00 samo na stream platformi Voyo

"Vjerujem da se Udruga profesionalnih tenisača (PTPA) na čijem je čelu Novak Đoković, bore za ono što ja govorim već četiri godine. Sustav loše funkcionira i postoje stranke koje su popravljene i koje će se popravljati dok se stvari ne promijene. I dalje postoji interes za namještene mečeve jer bi inače razina Future i mnogi Challengeri (treća i druga kategorija profi tenisa) bili neodrživi. Đoković je rekao da mu je nuđeno namještanje meča. Sergij Stahovski, koji me nazvao cinkarošem, kasnije je rekao da je i njemu nuđeno. Kao da je sve sjelo na svoje mjesto, ali mene je slomilo, u biti, jer to nisam očekivao", rekao je Argentinac kojega, priznaje, i dalje zlostavljaju jer je odlučio iskupiti u javnost i poduzeti nešto oko namještanja u tenisu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

"Postala je rutina da me vrijeđaju svaki put kad izgubim meč. Na Instagram i dalje primam prijetnje smrću za mene i moju obitelj. S Corijom i Herasom uopće ne razgovaram, niti se pogledavam ili bilo što. I baš me briga što rade sa svojim životima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KSW/Voyo

Ivan Erslan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo