Kraj za srpsku zvijezdu u Parizu

Španjolac Nicolas Almagro je pronašao put do četvrtfinala i to preko srpskog tenisača Janka Tipsarevića. Bilo je tri puta po 6:4 za 12. nositelja turnira.

4.6.2012.
15:56
VOYO logo

U mečevima predviđenim za ponedjeljak, Španjolac Nicolas Almagro je deklasirao srpskog tenisača Janka Tipsarevića. Bilo je tri puta po 6:4 za 12. nositelja turnira. Almagro će u četvrtfinalnu najvjerojatnije igrati protiv sunarodnjaka i drugog nositelja turnira – Rafaela Nadala.

David Ferrer je preko sunarodnjaka iz Španjolske, Marcela Granollera, izborio četvrtfinale protiv boljeg iz dvoboja između Škota Andyja Murraya i domaćeg predstavnika Richarda Gasqueta. Ferrer je sa 6:3, 6:2 i 6:0 u potpunosti nadigrao Granollersa ostavivši ga bez i najmanje šanse za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Argentinac Juan Martin del Potro su dovršili svoje susrete započete u nedjelju protiv Stanislasa Wawrinke, odnosno Tomaša Berdycha, a koji su morali biti prekinuti zbog mraka. Tsonga i Wawrinka bili su prekinuti kod rezultata 2:2 u setovima i 4:2 za Francuza u petom odlučujućem. Švicarac se ekspresno vratio u susret izjednačivši na 4:4, ali je na servisu za ostanak u meču pokleknuo i Tsonga je novim breakom osigurao četvrtfinalni okršaj protiv prvog tenisača svijeta – Novaka Đokovića. Del Potro i Berdych prekinuti su bili kod rezultata 2:1 u setovima za Argentinca, a u istom su ritmu nastavili i danas. Del Potro je napravio break u prvom servis-gemu češkog tenisača, ali je u samoj završnici Berdych nadoknadio izgubljeno i imao priliku servirati za odlazak u tie-break.

Međutim, Argentinac odličnim pritiskom stiže do tri vezane break-lopte i trasira put ka četvrtfinalnom ogledu protiv Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferrer (6) – Granollers (20) 6:3, 6:2, 6:0 Tsonga (5) – Wawrinka (18) 6:4, 7:6(6), 3:6, 3:6, 6:4 Almagro (12) – Tipsarević (8) 6:4, 6:4, 6:4 Del Potro (9) – Berdych (7) 7:6(6), 1:6, 6:3, 7:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo