ATP FINALE / Zverev po drugi put slavio na završnom turniru, nakon Đokovića srušio i drugog tenisača svijeta

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

U svom 28. finalu u karijeri Zverev je došao do 19. naslova

21.11.2021.
19:22
Profimedia
VOYO logo

Njemački tenisač Alexander Zverev po drugi put u karijeri postao je pobjednikom ATP Finala, završnog turnira osmorice najboljih igrača u tekućoj sezoni, a u dvoboju za naslov u torinskoj dvorani Alpitour svladao je Rusa Danila Medvjedeva sa 6-4, 6-4.

Zverev je svoj prvi trijumf ostvario prije tri godine, kad je na turniru tada igranom u Londonu svladao Novaka Đokovića (6-4, 6-3), preko kojega je subotnjom polufinalnom pobjedom u tri seta došao do prilike boriti se za naslov u Torinu protiv prošlogodišnjeg pobjednika ATP Finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je dobro igrao 24-godišnji Nijemac najbolje će dočarati podatak da je drugog tenisača svijeta i aktualnog pobjednika US Opena ostavio bez ijedne prilike za 'break'. Tako su mu za pobjedu dovoljni bili po jedan 'break' u svakom setu. U prvom je do njega došao u trećem gemu, a u drugoj dionici je odmah na početku slomio servis Medvjedeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Zverev je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u međusobnim dvobojima sa 25-godišnjim Rusom, koji ga je svladao i u grupnoj fazi turnira u Torinu.

U svom 28. finalu u karijeri Zverev je došao do 19. naslova, a šestog u ovoj sezoni u kojoj je osvojio dva turnira Masters 1000 serije (Madrid, Cincinnati) i postao olimpijskim pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedev je u svom 22. finalu ostao na 13 trofeja.

ATP Finale, pojedinačno - finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexander Zverev (Njem/3) - Danil Medvjedev (Rus/2) 6-4, 6-4

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo