Nakon finala /

Alcaraz poželio nogometašima isti ishod, emotivan govor Đokovića: 'Živim dječački san!'

Image

Nakon finala Wimbledona oba tenisača dala su izjave

14.7.2024.
18:34
VOYO logo

Carlos Alcaraz sjajnom partijom u finalu Wimbledona porazio je Novaka Đokovića i osvojio svoj ukupno četvrti Grand Slam u svojoj karijeri.

Image
Kockasta podrška /

Navijači u hrvatskome dresu poveli skandiranje Đokoviću u najtežem trenutku meča

Image
Kockasta podrška /

Navijači u hrvatskome dresu poveli skandiranje Đokoviću u najtežem trenutku meča

Poslije finala Đoković je najprije čestitao Carlosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je veoma "vruće" danas. Naravno, nije rezultat koji sam želio, posebno u prva dva seta. Nivo tenisa nije bio dovoljan s moje strane. Moram odati priznanje Karlosu koji je imao sve danas, nivo, servis. Probao sam sve, uspio sam se vratiti poslije tri meč lopte, ali nisam uspio. Čestitam mu, igrao je nevjerojatan tenis i potpuno zasluženo pobijedio. Također, želim čestitati njegovom timu, radite nevjerojatan posao. Tenis nije šou samo jednog čovjeka, svi ste zaslužni, imat ćete još mnogo uspjeha u budućnosti.

Zatim se dotakao nedavne ozljede koljena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram biti ponosan. Ako se osvrnemo na nekoliko posljednjih tjedana, što sam sve prošao sa svojim timom i obitelji. Moram biti zadovoljan, Wimbledon je moj dječački san. Ponekad je činjenica da sam ovdje sama po sebi važna, blagosloven sam svaki put kada kročim na ovaj teren, ja sam i dalje dječak koji živi svoj san!

Tada je Nole dosta emotivno zahvalio timu i svojoj obitelji, ženi te djeci Tari i Stefanu te otkrio kako bi se mogao upustiti u trenerske vode:

"Oni sve više vole tenis. Ne znam ima li želju nastaviti trenersku karijeru, ali Stefane, ako baš želiš igrati tenis, bit ću tu uz tebe" zaključio je Novak u z poruku 'idemo dalje'

Nakon toga je pobjednik turnira Alcaraz preuzeo riječ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je 40:0 za mene i nisam ispratio to što je Đoković nevjerojatan borac iako sam znao da će tražiti svoju šansu. Bilo mi je teško ostati miran i fokusiran poslije te situacije, ali se ušlo u taj-brejk gdje sam pokušao igrati najbolji tenis i zadovoljan sam što sam uspio u tome. Samo se borim i vjerujem u sebe, sjajna je stvar biti u društvu igrača koji su u istoj godini osvojili ove turnire jer ne smatram sebe velikim pobjednikom još uvijek i trudim se nastaviti ići svojim putem i graditi svoju karijeru najbolje što mogu", rekao je Alcaraz.

Naravno nije ga moglo zaobići pitanje o nadolazećem finalu Europskoga prvenstva između Španjolske i Engleske:
Ja sam svoj posao napravio, hajde sada nogometaši neka naprave isto. Bit će sigurno teška utakmica, a nadam se da će bolji tim osvojiti titulu", kazao je Alcaraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je odao počast svome protivniku, Novaku Đokoviću:

"Od nervoze sam zaboravio čestitati Novaku Đokoviću i njegovom timu jer je ovo bilo jako teško za tebe, uradili ste nevjerojatan posao poslije operacije i Roland Garrosa jer nismo ni znali hoćeš li igrati, a ti si došao do finala. Veliko poštovanje, sve čestitke", istakao je Alcaraz te se zahvalio svome timu i obitelji na podršci.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo