I TRI DRUGOLIGAŠA / Svi prvoligaši dobili licence

Image

Okončan je Središnji postupak licenciranja klubova za europske kupove, te natjecanje u Prvoj i Drugoj HNL za natjecateljsku sezonu 2011/12. Licencu za Prvu HNL dobili su svi sadašnji prvoligaši i tri drugoliogaša Gorica, Lučko i Dugopolje.

4.5.2011.
16:31
VOYO logo

U prvom stupnju licence su dobili Dinamo, Lokomotiva, Zagreb, Inter, Slaven Belupo, Hajduk, Istra 1961 i Varaždin, a nakon žalbe i Split, Cibalia, Rijeka, Karlovac, Osijek, Zadar, Šibenik i Hrvatski dragovoljac.

Licencu za Prvu HNL dobila su i tri drugoligaša Gorica koja će u slučaju plasmana u viši rang svoje domaće utakmice igrati u Zaprešiću na stadionu Intera, Lučko prijavivši stadion u Kranjčevićevoj, te Dugopolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo osma sezona u kojoj se provodi sustav licenciranja, a prema predsjednika Žalbene komisije Igora Mežnarića ove sezone su bili najstroži kriteriji.

"Od kada smo krenuli sa sustavom licenciranja napredak je velik. Klubovi su ozbiljno shvatili postupak i uložili su veliki trud kako bi riješili sve probleme," naglasio je Mežnarić dodavši kako nezadovoljnima predstoji još jedna instanca, a to je Arbitražna komisija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je dodao kako klubovi iz Druge lige koji su podnijeli licencu za Prvu ligu moraju biti među pet prvoplasiranih da bi ušli u elitni rang, ali i da se klubovi moraju očitovati žele li licencu najkasnije do 15. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo