SVASTIKA SRAMA: / HNS doživio sramotu i udarac koji će još dugo pamtiti

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Cagalj
18.6.2015.
16:40
PIXSELL, Ivo Cagalj
VOYO logo

Iako splitska policija nije željela otkriti identitet osoba protiv kojih su podnijeli optužne prijedloge, doznaje se da je prvi optužni prijedlog podnesen zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima protiv HNS-a, ali i protiv odgovorne osobe, odnosno izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića.

HNS-u zbog tog prekršaja može biti izrečena novčana kazna od 50.000 do 250.000 kuna, dok Vrbanović može biti kažnjen sa 5000 do 50.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija prijavila i Zorana Cvrka

Optužni prijedlog podnesen je i protiv Zorana Cvrka, koji je zadužen za sigurnost u HNS-u, a koji je na utakmici bio voditelj javnog okupljanja. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog za prekršaj iz Zakona o javnom okupljanju. Za takav prekršaj je zakonodavac odredio novčanu kaznu u rasponu od 2000 do 5000 kuna.

Podnošenjem optužnih prijedloga, splitska policija završila je kriminalističko istraživanje o propustima prilikom organiziranja utakmice, no i dalje traži osobu koja je nacrtala svastiku na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavljeno preko stotinu razgovora

Neslužbeno se doznaje kako je policija dosad obavila preko stotinu razgovora sa svjedocima ili osobama koje bi joj mogle pomoći otkriti počinitelja. Policiji bi u pronalaženju autora kukastog križa mogle pomoći i snimke izuzete s nadzornih kamera.

Iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Split još nije stigao nalaz analize izuzete trave, pa se još ne zna kojim je sredstvom bila polivena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo