SVAKA ČAST MAJSTORE: / Američka legenda i rekorder ide na svoje pete Olimpijske igre

Image

Američki plivač i rekorder po broju osvojenih olimpijskih odličja Michael Phelps za svoj si je 31.

30.6.2016.
11:31
VOYO logo

"Ovo je bila najteža utrka u mojoj karijeri. S obzirom na to što se sve događalo, fantastično je što sam se uspio vratiti među najbolje", rekao je Phelps nakon utrke u kojoj je slavio ispred Toma Shieldsa s vremenom 1:54.84, što je za više od tri sekunde sporije od njegovog svjetskog rekorda.

"Bilo je grozno, ali jedino je bilo važno ući u reprezentaciju", prokomentirao je svoj nastup perfekcionist Phelps koji je rijetko pokazivao zadovoljstvo svojim nastupima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odustao pa se vratio

Phelps će u Rio de Janeiru pokušati obogatiti kolekciju svojih olimpijskih odličja u kojoj se nalazi 18 zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Iz Londona se 2012. godine vratio s četiri zlata i dva srebra te rekao da mu je to bilo posljednje natjecanje u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dvije godine poslije odlučio se vratiti s ciljem da nastupi na Igrama u Riju. Povratak nije bio nimalo lak, a bio mu je otežan i šestomjesečnom zabranom nastupanja, nakon što je bio uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Phelpsa svoje mjesto u reprezentaciji je izborila i Missy Franklin na 200 m slobodno, nakon što je dan prije bila tek sedma na 100 m leđno. Na 200 m slobodno Franklin je doplivala do drugog mjesta iza svjetske prvakinje Katie Ledecky koja je već slavila i na dvostruko dužoj dionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo