Svaka čast! Hrvatska postala najuspješnija usred Beograda

Nakon prvog dana finala Svjetskog bazenskog prvenstva u ronjenju na dah koje se održava u u Beogradu, stižu sjajne za hrvatske natjecatelje.

27.6.2013.
20:47
VOYO logo

U finalu dinamike bez peraja Goran Čolak je osvojio zlatnu medalju i okitio se naslovom svjetskog prvaka sa preronjenih 206 metara, dok je Vanja Peleš preronio je 200 metara te osvojio srebro.

U ženskom finalu, Katarina Turčinović (srebrna) je iznenadila sve prisutne na bazenu i izronila na 175 metara što je u tom trenutku bio svjetski rekord, međutim nakon 30 sekundi ruskinja Natalia Molchanova izronila je na 182 metra čime je vratila svjetski rekord u svoje ruke. Četvrta naša predstavnica u finalu Lidija Lijić Vulić zauzela je izvrsno četvrto mjesto sa preronjenih 152 metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi naši natjecatelji preronili su svoje osobne rekorde te su tako Katarina Turčinović i Goran Čolak postavili nove državne rekorde.

//www.youtube.com/embed/1uoT3pUQPz4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog dana finala Hrvatska je najuspješnija reprezentacija sa tri medalje, jednim zlatom te dva srebra. Sutra, 28.6.2013. na rasporedu je finale u disciplini dinamika sa perajama, u A finalu će nastupiti Lidija Lijić Vulić, Katarina Turčinović i Goran Čolak. Nadamo se novim uspjesima naših ronilaca na dah.

Na SP-u je prijavljeno 146 natjecatelja iz 23 zemlje koji se natječu u disciplinama: dinamika bez peraja (ronjenje u dalj bez peraja), dinamika sa perajama (ronjenje u dalj s perajama) i statika (zadržavanje daha u mirovanju).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje se odvija od 21. lipnja do 30. lipnja 2013. godine Za Hrvatsku nastupaju: Katarina Turčinović, Lidija Lijić Vulić, Goran Čolak i Vanja Peleš

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo