navijajmo s ljubavlju / 'Sutra na vrijeđanja odgovorite pjesmom ili zvižducima'

Premijer, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i izbornik reprezentacije pozvali su navijače da navijaju s ljubavlju prema vlastitoj domovini, a ne mržnji prema nekom drugom.

21.3.2013.
16:39
VOYO logo

Na zajedničkoj konferenciji za novinare pred utakmicu Hrvatske i Srbije premijer Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik reprezentacije Igor Štimac poručili su navijačima da pjesmom nadglasaju eventualne provokacije.

"Drago mi je da su zadnji dana od njih dvojice (Šukera i Štimca op.nov.) dolazile razum i civilizirane izjave jer stmosfera je nezdrava, nije lako. Na nama je da se pokažemo kao odgovoran domaćin i civilizirana zemlja. Ja na ovaj način pozivam da nose Hrvatsku navijanjem, a ne mržnjom prema protivnicima. I da ako tijekom utakmice čuju nešto što vrijeđa njihov hrvatski civilni i civilizirani entitet, na to neka odgovore pjesmom ili zvižducima. Da nadglasaju one koji se ponašaju na način koji Hrvatsku vrijeđas", istaknuo je premijer,

S njim se složio i izbornik Igor Štimac.

"Zahvaljujem Vladi i premijeru koji su izvrsno procijenili da se moramo još jednom obratiti prije ove velike utakmice hrvatskoj javnosti i svima onima koji će sutra biti na stadionu. Imajmo na umu da je Hrvatska naša domovina, imajmo na umu što predstavlja biti Hrvatom kroz povijest i tradiciju. Apeliramo na sve one koji će nas sutra bodriti - činite to ljubavlju prema nama, a ne mržnjom prema protivniku", pozvao je hrvatski izbornik.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker kazao je kako UEFA-i trebamo pokazati da politika i nogomet ne idu zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo