zbraja se šteta / Suma nereda: Ozlijeđena četiri policajca, deseci uhićenih

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Više osoba zatražilo je liječničku pomoć, a policija je uporabila prisilu prema više osoba, koje su dovedene u policijske prostorije.

29.9.2013.
10:39
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka, koja je održana sinoć na riječkom stadionu Kantrida, ozlijeđeno je više osoba koje su zatražile pomoć u KBC Rijeka, među kojima i četvorica policijskih službenika, izvijestili su iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Prije početka utakmice preventivno je privedeno 26 osoba, četiri osobe privedene su na kriminalističko istraživanje, a oštećena su tri autobusa te dva osobna vozila splitskih registracijskih oznaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više osoba zatražilo je liječničku pomoć, a policija je uporabila prisilu prema više osoba, koje su dovedene u policijske prostorije. Lakše tjelesne ozljede zadobilo je devet punoljetnih osoba od kojih su dvije s područja Primorsko-goranske županije. Usljed bacenog piritehničkog sredstva lakše je ozlijeđeno i jedno dijete kojemu je liječnička pomoć pružena u Dječjoj bolnici Kantrida. Ozlijeđena su i trojica policijskih službenika od kojih je jedan zadobio teže tjelesne ozljede, prenose iz primorsko-goranske PU.

Tijekom utakmice riječkog i splitskog nogometnog kluba, dio navijača bacio je zapaljene baklje među publiku i na stadion, te je došlo do međusobnih sukoba i okršaja navijača s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Sinoć je također napadnut i autobus s igračima Hajduka. Naime, 'bili' su odsjeli u hotelu u Opatiji u kojem se održavala svadba, no kada su svatovi primijetili tko stiže u hotel, zasuli su autobus čašama i bocama.Zoran Nižić je pogođen bocom u glavu. Na sreću, nijedan igrač nije teže ozlijeđen.

20-godišnjak s područja Matulja bacio u smjeru nogometaša HNK Hajduk čašu, pri tome ga ozlijedivši, no oštećeni je odbio zatražiti liječničku pomoć. Prekršajno ga se prijavljuje zbog drskog ponašanja te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, a utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,57g/kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na izlasku sa stadiona Kantride napadnuti su članovi Nadzornog odbora Hajduka Nikola Koceić Bilan i Ljubo Pavasović Visković te sociolog Dražen Lalić. Njihovi automobili su zasuti kamenjem i bocama.

Rijeka i Hajduk odigrali su neriješeno 1-1, a neredi su izbili nakon izjednačujućeg pogotka Hajduka na tribini na kojoj su bili splitski navijači, koji su bacali baklje na teren i obližnje tribine. Pravodobnom intervencijom policije spriječeni su veći neredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo