'Odradili smo dobar posao' / Šuker jednoglasno dobio novi mandat, Mamić prvi potpredsjednik

Na današnjoj skupštini, Davora Šukera su ponovno izabrali za predsjednika HNS-a te su mu svi kandidati dali podršku, a mandat je najviše oduševio Zdravka Mamića.

14.4.2014.
14:51
VOYO logo

Najbolji strijelac SP 1998. Davor Šuker (46) na današnjoj Skupštini jednoglasno je ponovo izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza na mandat od četiri godine.

"Uoči dolaska sam govorio, budi ponosan. Rezultati na terenu jedini su pravi kriterij uspjeha. Savez je učinio sve da odemo na SP u Brazil i tamo imamo dobre rezultate. Na 102 rođendan HNS igramo protiv Brazila. To će biti neviđena promocija Hrvatske u svijetu. Izvršni odbor je postavio Niku Kovača za izbornika što je bila izvrsna odluka, U17 i U20 reprezentaciju su na prvenstvima svijeta... Doista, možemo biti ponosni na svoj rad, postigli smo velike sportske uspjehe", rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi izaslanici Skupštine HNS-a dali su podršku Šukeru, koji je bio jedini kandidat, i koji je na čelo HNS-a došao 5. srpnja 2012. na izvanrednoj Skupštini naslijedivši Vlatka Markovića. Šuker je na toj dužnosti ostao dvije i pol godine, odnosno do današnje Izborne skupštine na kojoj je dobio 'puni' mandat od četiri godine.

Najzadovoljniji njegovim mandatom je bio Zdravko Mamić, koji nije propustio priliku da se zahvali predsjedniku pred skupštinarima, ali i upozori na ono što bi se moglo dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

"Mnogo puta u posljednje vrijeme sam bio ismijavan i šikaniran, ali sam znao da radimo pravi posao. Ali nemojmo zatvarati oči pred problemima. U Hrvatskoj nema rasizma, ali zbog jednog detalja, gdje se meni viče da sam cigan, to se tretira kao rasizam. I Dinamo je već zbog toga sankcioniran i čeka nas izbacivanje iz Europe. Dosad sam bio taj koji sam upozoravao javnost. Molim vas, shvatite ovaj problem ozbiljno. Svjedoci smo pakla na nekim našim stadionima. Huliganske grupe žele nametnuti na tribinama svoja pravila i zato tražim od skupštine HNS-a da ih zaustavimo. Šukeru želim da još dugo vodi Savez", zaključio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo