KAZNENI KRUG / Suci uzeli Stipanoviću brončanu medalju

Image
Foto: AP

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nije uspio osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u klasi Laser. U plovu za odličja zauzeo osmo mjesto, dok je njegov izravni konkurent za brončano odličje Šveđanin Rasmus Myrgren bio šesti.

6.8.2012.
16:11
AP
VOYO logo

Uoči plova za odličja Tonči Stipanović je imao 61 bod, jedan manje od trećeg Rasmusa Myrgrena, te je morao biti brži od Šveđanina kako bi osvojio prvu medalju za hrvatsko jedrenje u povijesti.

Iako je dobro krenuo, te nakon prve stranice imao 12 sekundi prednosti u odnosu na Myrgrena, na trećem okret Stipanovića je Myrgren dostigao i prestigao te laganu prednost nije ispuštao do kraja finalnog plova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba reći da su i suci otežali, vjerojatno i uzeli hrvatskom jedriličaru šansu za brončano odličje kaznivši ga dodatni okretom oko bove, pa na kraju zaostatak od 8 sekundi za Šveđaninom čak i ne izgleda veliki.

Image
Foto: AP

Četvrto mjesto Stipanovića izjednačenje je najboljeg rezultata nekog hrvatskog jedriličara na olimpijskim igrama, prije osam godina u Ateni tu je poziciju u klasi Finn zauzeo Karlo Kuret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je osvojio četverostruki svjetski prvak, Australac Tom Slingsby, a srebro Cipranin Pavlos Kontides koji posljednje dvije godine trenira s hrvatskim jedriličarima, te je postao osvajač prve olimpijske medalje za Cipar u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo