MEDALJA SAMO SAN / Suci i Japanka zaustavili Anu Zaninović

Image
Foto: AP

Uz pomoć nekoliko sudačkih odluka, koje su sve bila na štetu hrvatske predstavnice, Japanka Mayu Hamada svladala je Anu Zaninović u prvom kolu kategorije do 57 kilograma. Slaba nada da će Ana preko repesaža doći do borbe za broncu ubrzo je nestala.

9.8.2012.
11:21
AP
VOYO logo

Hrvatska predstavnica u taekwandou Ana Zaninović u kategoriji do 57 kilograma poražena je u četvrtak u prvom kolu olimpijskog turnira u Londonu od Japanke Mayu Hamade.

U prvoj rundi Hamada je povela 3:0 nakon udarca u glavu na što se žalio hrvatski trener Toni Tomas, ali je njegova žalba odbačena. Do kraja je Japanka uspjela zadati hrvatskoj predstavnici još jedan udarac u glavu, dok je Ana sakupila tri boda i na odmor su otišle s rezultatom 6:3 za Hamadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda je donijela malo drugačiju borbu. Ana Zaninović je izjednačila i runda je završila rezultatom 9:8 za našu predstavnicu. Borba je u trećoj rundi bila puna preokreta.

Najprije je Ana Zaninović povela 10:8 nakon udarca u oklop, no onda je Japanka dobila tri boda nakon što je našoj predstavnici zadala udarac u glavu i izjednačila na 11:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Nakon toga je čudnom odlukom sudaca, poslije žalbe japanskog trenera, Hamada povela 14:11, a do kraja borbe Ana je pokušala udarcem u glavu suparnici doći do ta tri važna boda i izjednačenje što joj je i uspjelo u zadnjoj sekundi. No, nakon još jedne žalbe japanskog trenera, ta su tri boda poništena i Ana je poražena.

S obzirom da japanska predstavnica nije uspjela doći do finala, Ana Zaninović nije dobila pravo nastupa u repasažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Zaninović, koja je svjetska prvakinja iz 2011. i europska doprvakinja, Hamadu je pobijedila na olimpijskim kvalifikacijama ove godine, iako se borila sa slomljenom šakom.

Međutim, na olimpijskim igrama su spojene čak i po tri kategorije u jednu, tako da se npr. Hamada morala udebljati čak tri kilograma, jedući i šest obroka dnevno, da bi nastupila u ovoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo