nek' živi vječno naš radnički! / Stoljeće ljubavi: Svečana proslava 100. rođendana Splita!

Image
Foto: PIXSELL

Radnički nogometni klub Split proslavio je jubilarni stoti rođendan svečanom akademijom održanom u splitskom HNK. Na rođendan su stigli brojni čestitari, kako bivši i sadašnji igrači i funkcionari, tako i navijači, osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske.

15.4.2012.
16:10
PIXSELL
VOYO logo

Jubilarni, stoti rođendan Radničkog nogometnog kluba Split proslavljen je svečanom akademijom. Gostima proslave prezentirani su poznati, ali i nepoznati detalji iz klupske povijesti.

Iako je ljubav svojstvena za ovaj klub od samih njegovih početaka, na svečanosti su prisutni čuli kako je zapravo Radnički nastao.

"Naš klub osnovan je 1912. godine kao Anarh, a osnovali su ga splitski drvodjelci predvođeni Šimom Rosandićem. Naime, on je obećao svojoj djevojci da će osnovati nogometni klub, tako da se može reći kako je naš klub osnovan iz ljubavi, ljubavi prema djevojci i ljubavi prema nogometu", prepričao je predsjednik kluba Slavene Žužul.

Također su se prisjetili i burne povijesti kluba, svih njegovih uspona i padova.

"Kad su svi mislili da će klub propasti u stečajnom postupku, mi smo se okrenuli sebi i radu i danas s ponosom možemo reći kako imamo stabilnog prvoligaša, koji poštuje svoju prošlost i koji je okrenut svojoj budućnosti", rekao je Žužul.

Najveće klupsko priznanje Zlatni klupski grb dodijeljen je 'najvećem navijaču Splita' Miloradu Bibiću Mosoru, koji je nedavno preminuo.

Posthumno su nagrade također dobili osnivač Šime Rosandić, Mladen Hrstić, Tomislav Ivić te Andrija Križević, dok su osobno preuzeli nagradu Stanko Poklepović, Milan Viđak, Milivoj Lalin, Žarko Mihaljević te Anđelka Visković u ime Grada Splita.

Svečanosti su prisustvovali i brojni političari poput Luke Bebića, Arsena Bauka, Stipe Mesića, Anđelke Visković, Viska Haladića i brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo