VLADAVINA JE UGROŽENA / Što se to događa s najbržim čovjekom na svijetu?

Image
Foto: PIXSELL

Olimpijski pobjednik na 100 i 200 metara i svjetski rekorder, Usain Bolt, doživio je i drugi poraz na jamajčanskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu.

2.7.2012.
9:31
PIXSELL
VOYO logo

Vladavina UsainaBolta (25) u svjetskom sprintu je ugrožena. Olimpijski pobjednik na 100 i 200 metara i svjetski rekorder doživio je i drugi poraz na jamajčanskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu. Nakon što je osvojio drugo mjesto na 100 metara, Bolt je izgubio i u finalu utrke na 200 metara, a obje pobjede je odnio YohanBlake (22).

Nova zvijezda jamajčanske atletike, Blake je pobijedio s rezultatom 19,80, Bolt je zaostao tri stotinke sekunde, a vizu za London trećim mjestom osvojio i Warren Weir (20.03). Blake je u subotu pobijedio na 100 metara s rezultatom 9,75 postavši četvrti najbrži čovjek svih vremena. Brže od njega trčali su tek svjetski rekorder Bolt (9.58), Amerikanac Tyson Gay (9.69) i Asafa Powell (9.72).

"Blake je bio sjajan. Dečko je zaslužio obje pobjede. Bio je najbrži na kraju dana i to je jedino važno," čestitao je Bolt svom tri godine mlađem kolegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt je sa dva druga mjesta osigurao plasman na OI, no još nije odlučio hoće li nastupati u obje discipline. "Ne brinite, znam kako ću se do Londona vratiti u najbolju formu," dodao je.

Bio je to njihov drugi okršaj nakon SP-a u Daegu i drugi poraz Bolta. Blake je u finalu 'stotke' na posljednjem SP-u osvojio zlato, a Bolt bio diskvalificiran zbog pogrešnog starta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvalitetno sam radio i rezultat je morao doći. Znam da Bolt nije 100 posto spreman, no sretan sam zbog pobjeda. Pokušat ću ovu formu zadržati do igara u Londonu," poručio je Blake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo