odjednom kriza / Što se događa s Jugom? Nakon debakla s Mladosti senzacionalno izgubio i od Jadrana

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Splitski Jadran napravio je ogromno iznenađenje pobijedivši Jug usred Dubrovnika

24.4.2019.
12:47
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Još na Veliki petak sve je izgledalo tako mirno i rutinirano za Jug. U polufinalu Regionalne lige bez problema pobijedio je crnogorski Jadran, svi su očekivali da će i Mladost dan kasnije za četvrti naslov u nizu, no Zagrepčani su deklasirali jugaše kao rijetko kada vodivši u posljednjoj četvrtini i s 13:6 (!) te prvi put postali prvaci regije.

Samo tri dana kasnije novi šok za Dubrovčane. U pretposljednjem kolu Lige prvaka kod kuće su izgubili od splitskog Jadrana (6:7) i propustivši potvrditi prvo mjesto skupine. Splićani su ostvarili najveću pobjedu u posljednjih "ohoho" godina i potvrdili da se momčad Vjekoslava Kobešćaka odjednom našla u ozbiljnoj krizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Psihološki smo sada slabi i ranjivi. Moramo se brzo vratiti na pravi kolosijek, čeka nas polufinale s Jadranom, ako ovako budemo igrali, nećemo se dobro provesti", kratak je i jasan bio Jugov trener.

Onaj Jadranov, pak, skakao je od sreće jer nitko nije očekivao da će u ovoj europskoj sezoni njegovi igrači skupiti 15 bodova, pogotovo ne tri u Gružu gdje nitko nije pobijedio u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam svojim igračima, igrali smo obrambeno fantastičnu utakmicu, najbolju u sezoni, imali smo sedam-osam blokova, zbog toga smo na koncu i pobijedili. Jako sam sretan i ponosan na svoju momčad. Nije lako pobijediti Jug u njegovom bazenu", konstatirao je Ivan Asić čija je momčad ostavila protivnika na realizaciji igrača više od 3/16 i to bez kapetana Anđela Šetke (Jug bio bez Jokovića).

"Bila je ovo velika sezona za nas, veliko iskustvo. Zaslužili smo osvojiti još više bodova, ali imamo doma zadnju utakmicu protiv Szolnokija. Nadam se da ćemo još jednom pokazati da pripadamo ovom društvu. Borit ćemo se jako, zadnja je to utakmica sezone, želimo se zahvaliti našim navijačima koji nas podržavaju cijelu sezonu, bilo bi lijepo zaokružiti priču još jednom pobjedom", zaključio je Asić koji će već u subotu imati novu priliku opet šokirati Jug u polufinalu PH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo