Učinkovita, lagana i prostrana / Stiže nova Opel Astra

Image

Glavni izvršni direktor Opel grupe dr. Neumann osobno je najavio posve novu, jedanaestu generaciju Opel Astre. Njemački kompakt bit će zvijezda Frankfurtskog sajma automobila u rujnu a njegovi tvorci obećavaju učinkovit, lagan i prostran automobil

12.5.2015.
15:30
VOYO logo

Nastavljajući osamdeset godina dugu tradiciju Opelovih kompaktnih modela, glavni će izvršni direktor Opel grupe, dr. Karl-Thomas Neumann, na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (od 17. do 27. rujna 2015.) predstaviti posve novu Astru. Trenutno se mogu vidjeti samo posve kamuflirani inženjerski razvojni prototipovi, no dr. Neumann obećava da će novu Astru krasiti „fantastičan dizajn“, najveća ekonomičnost i bogatstvo inovacija.

Dr. Neumann je postavio nove razvojne prioritete za ovu, 11. generaciju Opelova kompaktnog automobila koji je stvoren od nule, s praznog papira, a rezultat je revolucionarni automobil koji je u svim pogledima puno ekonomičniji. Prostor se koristi na ekonomičan način: dok će joj vanjske dimenzije biti smanjene, prostor namijenjen putnicima nove Astre bit će znatno povećan. Inženjerski timovi zaduženi za razvoj nove Astre dramatično su smanjili i njenu masu, i to za od 120 kilograma naviše. To će je učiniti agilnijom i imati iznimno povoljan učinak na potrošnju goriva. Dr. Neumann potvrdio je i da će nova Astra, kao rezultat najveće ofenzive pogonskih sustava u Opelovoj povijesti, biti pogonjena samo revolucionarnim motorima nove generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalim, bit će to prvi Opelov model koji će biti predstavljen s jedinstvenim povezanim servisom Opel OnStar koji je spreman pomoći i spasiti putnike 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike