Hrvatska je apsolutna svjetska velesila, ali samo u jednom sportu!

Hrvatska je sada i službeno velesila u jedrenju. Naši jedriličari Tonči Stipanović i Ivan Kljaković Gašpić prvi su na svjetskim ljestvicama, a Šime Fantela i Igor Marenić su na drugom mjestu

29.4.2014.
11:04
VOYO logo

Nove svjetske ljestvice nakon regate Svjetskog kupa u Francuskoj pokazuju ono što znamo – hrvatski jedriličari su vrh u svijetu!

Treći mjesec zaredom Tonči Stipanović drži broj jedan na svijetu u Laseru, a sad mu se na prvom mjestu pridružio i Ivan Kljaković Gašpić u Finnu! Samo Italija i Hrvatska imaju dva prva mjesta na svjetskim ljestvicama. Po jedno ovoga mjeseca Brazil, Danska, Nizozemska, Hong Kong, Australija i Novi Zeland. Kad Ivanovom i Tončijevom prvom mjestu pridodamo drugo Šime Fantele i Igora Marenića među dvojcima, te još jedan top deset plasman na svijetu, i dva nadomak, uspjeh naše reprezentacije je potpun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Laseru i Finnu uz Stipanovića i Kljakovića Gašpića bodove za svjetske ljestvice zaradilo je još naših kormilara, kao i naše mlade posade u klasi 470. Na također visokom 15. mjestu u Finnu je Milan Vujasinović. 36. je Josip Olujić, 56. Tudor Bilić, 61. Dan Lovrović, 90. Nenad Bugarin. Finaši su danas na putu za La Rochelle, gdje se početkom svibnja održava Europsko prvenstvo za ovu disciplinu. U Laseru među 20 na svijetu su i Daniel Mihelić i Filip Jurišić, na 19. i 20. mjestu. 98. je Toma Višić, 145. Bogoslav Bugarin, 241. Mario Zekan..Dvojci 470: 82. Botica/Vuletić, 214. Sorić/Jakovčev.

Tina Mihelić nalazi se na osmom mjestu Laser Radiala. Prva je Nizozemka Marit Bouwmeester. Mlade hrvatske nade su redom napredovale u poretku: 88. Ana Zelić, 110. Sandra Lulić, 120. Anđela de Micheli Vitturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 11. mjestu u ženskom 470 su Enia Ninčević i Romana Župan, vode Novozelanđanke Aleh/Powrie. U 49er-u 12. mjesto zauzimaju Pavle Kostov i Petar Cupać, prvi su Danci Warrer/Lang.

Dvadesetak mjesta na svjetskim ljestvicama napredovali su naši daskaši: 37. Luka Mratović, 60. Mihovil Fantela. Za Luku ovo je blizu njegovog najboljeg plasmana, bio je 31., dok je Mihovilu ovo najviša pozicija. Na prvom mjestu je Ho Tsun Leung iz Hong Konga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo