Šta nije u redu sa travom na Vimbldonu? (VIDEO)

Festival odustajanja igrača na najvećem svetskom turniru u tenisu

27.6.2013.
15:59
VOYO logo

Ovogodišnji Vimbldon ostaće upamćen po ranoj eliminaciji Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Marije Šarapove, ali i po broju odustajanja igrača zbog povreda.

Čak sedam tenisera i teniserki je u sredu moralo da se povuče sa turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškoj konkurenciji odustala su petorica tenisera, među kojima su šesti i deseti nosioci Žo-Vilfred Conga i Marin Čilić.

Od takmičenja su se oprostili još Džon Izner, Radek Štepanek i Stiv Darsis, koji je porazio Nadala. Od devojaka su odustale Viktorija Azarenka i Jaroslava Švedova, dok je poraz Marije Šarapove bio posledica njegog pada tokom meča sa Portugalkom De Brito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslednji u nizu igrača koji su doneli odluku da se povuku je Francuz Mikel Lodra.

//www.youtube.com/embed/X6qU1gswWow Dosta tenisera je uputilo reči kritike na podlogu, koja je prema njihovim rečima veoma klizava i opasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, organizatori turnira smatraju da povrede igrača nemaju veze sa travnatom podlogom na terenima "Ol Ingland Klaba".

Izvršni direktor Ričard Luis čak je istakao da su mnogi teniseri pohvalili podloge na terenima Vimbldona i njihovo stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bilo je mnogo odustajanja sa Vimbldona danas (sreda) i nama je žao igrača. Povlačenja su se dogodila iz različitih razloga, ali bilo je sugestija da je stanje terena krivo za to. Mi verujemo da ne postoje razlozi za takvo mišljenje. Naprotiv, mnogi igrači su pohvalili stanje u kojem se tereni nalaze - rekao je Luis i dodao da su uslovi za igru isti kao i prošle godine.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo