Srpskom Murinju odbrojani dani na Marakani

Nakon novog šamara u prvenstvu Jankoviću se ozbiljno drma klupa

4.3.2013.
13:26
VOYO logo

Trener crveno-belih Aleksandar Janković nalazi se pred otkazom, budući da su čelnici kluba kluba veoma nezadovoljni učinkom i igrama na startu prolećnog dela sezone.

Upravni odbor Zvezde zasedaće u danas uveče, a jedna od tema biće i Jankovićeva sudbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećanja pojedinih prvotimaca Zvezde tokom priprema da će posle pet godina vratiti titulu na Marakanu pala su u vodu nakon remija na Vračaru protiv Rada koji je čitavo drugo poluvreme igrao sa desetoricom i čak uspeo da stigne do izjednačenja.

Janković je posle jučerašnjeg meča sa Radom izjavio da ne razmišlja o ostavci. Ipak, jasno je da na pomenutoj sednici UO Zvezde on se neće mnogo pitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umesto treninga, srpski Murinjo držao monolog

Janković stao je u odbranu svojih igrača, za koje tvrdi da nisu krivi zbog lošeg starta prolećnog dela šampionata, prenela je Sportska centrala.

Jutarnjeg treninga nije ni bilo, pošto je Janković na pomoćnom terenu Marakane okupio igrače i nakon petnaestak minuta svog monologa poslao ih je nazad u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Problemi u klubu nikada nisu bili veći. Ne želim da budem nečiji advokat jer sam to radio ranije, ali znam da ova ekipa ima mnogo veći potencijal. Međutim, problemi koji muče igrače uopšte ne zavise od mene. Javnost i navijači ni ne znaju sa kakvim se problemima susreću igrači ovih dana. U pitanju su egzistencijalni problemi, ne možete ni da zamislite šta im je u glavama svakog jutra kada se probude - izjavio je trener Crvene zvezde.

Janković kaže da je odgovornost i na igračima, odnosno da i oni treba da shvate da i od njih zavisi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prvi put u istoriji kluba se dešava da je petgodina bez titule. Zvezdin mentalitet je uvek bio i mora da ostane da je svaka naredna utakmica najbitnija i to je jedini ispravan put. Imali smo i ranijih sezona oscilacija, da posle par dobrih igara i rezultata, ekipa izgubi bodove. Ključ je kod igrača da se uvežu u kompakltnu celinu i da isplivaju iz ove situacije. Pritisak je veliki i iz dana u dan će biti sve veći. U ovom momentu pritisak je na treneru i prvi na udaru je uvek on. Ali, dođe novi trener, a igrači ostaju, pa će pritisak ostati na njima. Pre ili kasnije moraće da se suoče sa odgovornošću i da shvate koji je način za izlazak iz problema. A to je u homogenosti ekipe, u timu a ne u invidviduama. Trener ne igra umesto njih. Trener može da ode, da bude promenjen, da ostane, ali oni igraju - ocenio je Janković.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike