ASISTIRAO ZA POBJEDU / Srna podignuo zadnji pokal Kupa Uefa

Image

Darijo Srna postao je prvi i zadnji hrvatski kapetan pobjednik Kupa Uefa. Njegov Šahtar je u finalu nakon produžetaka pobijedio Werder rezultatom 2:1.

20.5.2009.
21:30
VOYO logo

ISTANBUL - Darijo Srna postao je u srijedu navečer prvi i zadnji Hrvat koji je kao kapetan momčadi podignuo pokal Kupa Uefa.

Naime, u finalnoj utakmici odigranoj na prepunom stadionu u Istanbulu njegov Šahtar je nakon produžetaka pobijedio Werder rezultatom 2:1 (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak vrijedan pobjede zabio je Brazilac Jadson i to na asistenciju Darija Srne. Prvi pogodak za Šahtar postigao je Luiz Adriano u 25. minuti, dok je strijelac za njemačku momčad bio Naldo u 35. minuti.

Hrvatski reprezentativac odigrao je cijeli susret i bio je jedan od najboljih igrača na terenu. Šahtar je daleko bolje otvorio utakmicu. Ukrajinski sastav je bio agresivniji i aktivniji i u početnim minutama Werder je bio zbijen na svoju polovicu terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pravu priliku Šahtar je imao već u šestoj minuti kada je Luiz Adriano pucao kraj gola. Nakon 20-tak minuta traženja, Werder je polako uspostavio ravnotežu, no u 26. minuti njemačka obrana je bila nepažljiva što je iskoristio Adriano i nakon sjajne asistencije Rata izbio pred Wiesea i majstorski ga svladao.

Šahtar je i drugi dio utakmice otvorio bolje. Pokušao je pritiskom i agresijom na brzinu slomiti Werder, no njemački sastav je vrlo brzo posložio kockice i do kraja regularnog dijela utakmice gledali smo ravnopravnu igru u kojoj nije bilo pogodaka. Najbolju priliku u drugom dijelu imao je Claudio Pizarro, no njegov udarac glavom u 78. minuti Pjatov je sjajno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku produžetaka Šahtar je podigao ritam igre i rizik se isplatio u 97. minuti kada je Jadson nakon asistencije Srne prizemnim udarcem s deset metara njemačkog vratara. Točku na i Šahatar je mogao staviti u posljednjoj minuti prvog produžetka, no Willian je u izglednoj prilici loše reagirao. U posljednjih 15 minuta Werder je pritiskao, trudio se, čak je uspio postići pogodak u 119. minuti, no španjolski sudac je poništio gol zbog prekršaja Pizarra u napadu.

No, igrači Weredera nisu se imali zbog čega buniti i Srna je zasluženo podigao pehar.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sljedeće sezone Kup Uefa će zamijeniti Uefa Europska liga, a Šahtar je postao 25. i posljednji klub koji se upisao na listu pobjednika. Kup Uefa osvojilo je ukupno šest hrvatskih ograča.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo