Srbija i Crna Gora odlučuju o nasljedniku Hrvatske!

Vaterpolisti Srbije i Crne Gore igrat će finalnu utakmicu na Europskom prvenstvu koje se igra u nizozemskom Eindhovenu. Prvaci su to iz 2006., odnosno 2008. godine.

27.1.2012.
22:49
VOYO logo

Podsjetimo, na prošlom EP-u 2010. godine slavila je Hrvatska, no ovom prilikom su izabranici Ratka Rudića razočarali i igrat će utakmicu s Nizozemskom tek za deveto mjesto.

Srbija je u reprizi posljednjeg finala Svjetskog prvenstva pobijedila Italiju 12:8 (4:5,4:1,3:1,1:1). Zanimljivo da su više od polovice golova igrači Italije zabili u prvoj četvrtini (pet), ali su nakon toga po dionici svedeni samo na jedan pogodak i Srbija je vrlo uvjerljivo zakoračila u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tri pogotka je prvi strijelac kod pobjednika bio Filip Filipović, dok su dva dodali Udovičić, Mitrović i Aleksić. Kod Talijana je tri pogotka postigao Valentino Gall.

Crna Gora je nakon produžetka s 14:13 (2:2,4:3,4:3,2:4;1:1,1:0) svladala Mađarsku. Mogli su Crnogorci slaviti i u osnovnom dijelu igre, ali su prosuli vodstvo 11:9 u završnici. No, u produžecima su ispravili tu grešku, a posljednji pogodak na utakmici je postigao Predrag Jokić, jedini na ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S pet golova je prvi strijelac Crne Gore bio Mladen Janović, dok je na drugoj strani četiri puta precizan bio Gergely Kiss.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo