"SRPSKA PRAVDA" / Srbi prijavili Hrvatsku UEFA-i zbog Gotovine

Image

Srpski novinari kontaktirali su Nyon nakon što su nogometaši Zadra tijekom posljednjeg kola HNL-a na teren istrčali noseći majice s natpisom podrške generalu Anti Gotovini.

20.4.2011.
14:39
VOYO logo

Srpski novinari kontaktiranje dužnosnika UEFA-a u Nyonu opravdavaju zgražanjem nad "sramotnim činom" nogometaša Zadra, koji su na utakmicu izišli noseći majice sa slikom generala Gotovine i natpisom: "Heroj, a ne zločinac!"

Novinari su UEFA-u podsjetili na niz izgreda hrvatskih huligana, od svastike u Livornu i ustaških obilježja u Parizu, očito zanemarivši ispade srpskih navijača u Genovi i ubojstvo francuskog navijača u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno je da se 20 godina od raspada Jugoslavije događaju iste stvari. UEFA izričito zabranjuje uplitanje politike u sport, a nošenje majica s likom ratnih zločinaca je veliki skandal. Rekao bih da stvari koje se ovdje događaju nisu po civilizacijskim normama 21. stoljeća. To je klasično hodanje na tjemenu glave i samo može nas odvesti u neke nove, krvave sukobe.", komentirao je nekadašnji član Klupske komisije UEFA-e Dušan Maravić.

Srpski novinari pišu da ovog vikenda i ostali hrvatsku klubovi po uzoru na Zadar, a pod blagoslovom HNS-a, imaju namjeru na teren poslati svoje nogometaše u majicama s likom generala koji je "odgovoran za smrt više tisuća Srba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da stvar bude gora, HNL tvrdi da Zadrani nisu učinili nikakvo zlo i priznaje da se razmatra ideja da svi klubovi prve lige učine istu stvar u sljedećem kolu", navodi Kurir.

"UEFA još nema sve potrebne informacije o utakmici. Naš stav je dobro poznat i UEFA zabranjuje prisustvo bilo kakvih političkih poruka unutar i oko nogometnih stadiona. Međutim, preciznije informacije o sankcioniranju aktera incidenta ili samog HNS još nemamo", poručili su iz Nyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo