SRAMOTNA PRIJEVARA: / 'Bilo mi je čudno što svako malo trči na WC'

Povijest sporta pamti različite, više ili manje uspješne, pokušaje varanja kako bi se došlo do pobjede, naslova, medalje...

13.4.2015.
18:34
VOYO logo

Šahovski velemajstor Gaioz Nigalidze izbačen je s turnira u Dubaiju jer je pokušao varati uz pomoć 'pametnog' mobilnog telefona. Izbacivanje s natjecanja će vjerojatno i preboljeti, ali sada mu prijeti i 15 godina suspenzije.

Nigalidze, aktualni gruzijski prvak, igrao je protiv Tigrana Petrosiana kojem je u jednom trenutku postalo sumnjivo što njegov suparnik svako malo ide na toalet. Armenac se požalio organizatorima natjecanja koji su u toaletu pronašli mobitel skriven u roli WC-papira. Nigalidze je u početku opovrgavao da je telefon njegov, ali razotkrile su ga društvene mreže koje je šahist koristio na uređaju i na kojima je bio prijavljen pod svojim imenom. Osim toga, organizatori su na mobitelu pronašli i šahovsku aplikaciju koja je analizirala aktualni Nigalidzeov meč protiv Petrosiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nigalidze je nakon svoga poteza doslovno trčao na toalet. Primijetio sam da uvijek ide u istu kabinu, premda su i druge bile slobodne. Obavijestio sam glavnog suca o svojim sumnjama i zatražio da pripazi na njega. Nakon što je Nigalidze još jednom izašao iz toaleta, suci su ušli unutra i pronašli mobitel", opisao je Petrosian za Daily Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo