Žestoka borba / Spursi vratili pobjedničke navike, Oklahomina uvjerljiva predstava

Image
Foto: AP Images

Aktualni NBA prvaci iz San Antonija dopustili su košarkašima Utaha samo 27 poena u prvom poluvremenu, čime su omogućili svom treneru Greggu Popovichu da pravilno raspodjeli minute. Nagrada za najuvjerljiviju predstavu večeri odlazi košarkašima Oklahome koji su svladali Orlando sa 127-99.

19.1.2015.
11:17
AP Images
VOYO logo

Košarkaši San Antonija uvjerljivim trijumfom nad Utahom 89-69 stigli su do treće uzastopne pobjede, što im je najduži pozitivan niz još od sredine studenog.

Aktualni NBA prvaci iz San Antonija dopustili su košarkašima Utaha samo 27 poena u prvom poluvremenu, čime su omogućili svom treneru Greggu Popovichu da pravilno raspodjeli minute i polako vraća dugo ozlijeđene Kawhija Leonarda i Pattyja Millsa. Leonard je utakmicu završio s 12 poena i devet skokova, Tiago Splitter je sa 14 koševa bio najbolji strijelac Spursa, za koje je Danny Green ubacio 13 poena, a Aron Baynes imao dvostruko-dvoznamenkasti učinak (12 poena, 11 skokova). Jazz je s 13 koševa i 18 skokova predvodio Francuz Rudy Gobert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč najduljem pobjedničkom nizu još od sredine prosinca, aktualni prvaci se ne miču sa sedmog mjesta Zapadne konferencije, s obzirom da ni momčadi koje su ispred njih, poput LA Clippersa, Houstona i Dallasa, ne gube baš često.

Nagrada za najuvjerljiviju predstavu večeri odlazi košarkašima Oklahome koji su svladali Orlando sa 127-99, a već u prvom poluvremenu sa 79 poena zatrpali koš Magica koji nikada u klupskoj povijesti nisu primili toliko u prvom poluvremenu. Kevin Durant je bio blizu "triple-doublea" (21 koš, 11 skokova, osam asistencija), a čak sedmorica igrača Thundera ubacili su dvoznamenkast broj koševa. Russell Westbrook se zaustavio na 17, a Serge Ibaka i Dion Waiters postigli su po 16. Orlando je s 23 poena predvodio Victor Oladipo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City će do kraja regularne sezone voditi žestoku borbu za mjesto u doigravanju. S polovičnim učinkom (20-20) Thunder je trenutno na diobi devetog mjesta s New Orleansom koji je ostvario važnu gostujuću pobjedu u Torontu (93-95) iako su Pelicansi opet igrali bez svoje najveće zvijezde Anthonyja Davisa. Osmo mjesto drži Phoenix (24-18) sa značajnom prednošću pred najbližim pratiteljima.

NBA rezultati, nedjelja 18.1.:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando - Oklahoma City 99-127

San Antonio - Utah 89-69

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto - New Orleans 93-95

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo