SPREMA SE DRAMA NA ZAPADU: / James Harden i društvo izjednačili protiv prvaka koji je saznao sjajnu vijest

Image

Dok je Milwaukee gotovo pa riješio prolazak, apsolutna neizvjesnost zavladala je u seriji Warriorsa i Rocketsa

7.5.2019.
8:33
VOYO logo

James Harden opet je bio u svom najboljem izdanju, a Houston Rocketsi poništili su vodstvo Golden State Warriorsa te na 2-2 izjednačili seriju za koji su mnogi vjerovali da je riješena nakon prve dvije utakmice u Oaklandu. Međutim, Harden (38 p, 10 sk, 4 a) i društvo (Gordon 20 p, Tucker 17 p) odbili su baciti bijeli ručnik protiv prvaka za koje su Kevin Durant i Steph Curry iskombinirali 64 poena, no to nije bilo dovoljno jer su promašili najvažnije.

Warriorsi su u posljednjoj četvrtini gotovo poništili -15, stigli na 108:110 19 sekundi prije kraja. Tada je Harden pogodio samo jedno bacanje, a Durant i Curry promašili šuteve koji su ih mogli odvesti u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritike za Curryja

"Imali smo i prije nekoliko otvorenih šuteva, ali nisu ulazili", misli Durant s kojim se nije složio njegov trener Steve Kerr.

"Mislim da nismo uzeli previše sjajnih šuteva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su i ostali na samo 24 posto za tricu (8/33), samo Curry promašio ih je deset, a pogodio četiri, pa će ga vjerojatno zadesiti nove kritike nakon što su prvaci dobili barem jednu dobru vijest da bi se prije kraja sezone trebao vratiti DeMarcus Cousins.

"Posljednjih 48 sati bilo je prilično zanimljivo slušajući svu tu halabuku kako igram u ovoj seriji, no znam za što sam sposoban. I znam da mogu bolje", izjavio je Curry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 21: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors watches his tip pass during a 130-111 win over the Los Angeles Lakers at Staples Center on January 21, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP

Bolje teško može Giannis Antetokoumpo koji se posve iskupio za lošu prvu utakmicu u kojoj su Milwaukee Bucksi izgubili prednost domaćeg terena, ali sve su popravili u Bostonu i s dvije pobjede u TD Gardenu stigli do velikih 3-1. Sada im nedostaje još samo jedna pobjeda u sljedeće maksimalno tri utakmice da nakon 18 godina uđu u finale Istoka.

Grčko čudovište nisu poremetili ni problemi s prekršajima, prosjedio je gotovo cijelu treću četvrtinu i svejedno izbrojio do 39 poena i 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa sedam poena

"Kad su igrači poput Giannisa i Khrisa (Middletona nap. a.) na klupi, morate biti zabrinuti", rekao je trener Mike Budenholzer.

No, nije morao biti jer tada su povukli drugi, a istodobno je Kyrie Irving nizao promašaje. Iako je završio s 23 poena, za njih su mu trebale 22 lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koga briga za to. Ja sam košarkaš. Trebao sam uzeti i 30 lopti", pomalo i bahato odgovorio je najbolji igrač Celticsa kojima je presudila očajna klupa koja je donijela svega sedam poena od 101.

"To nas je ubilo. Njihova klupa ušla je na parket i uopće nije bilo nikakvog pada u igri. Connaughton je bio sjajan, a George Hill nevjerojatan", priznao je Brad Stevens, dok se Al Horford već lagano pomirio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno nam ostatak svijeta daje vrlo male šanse da nešto napravimo u ovoj seriji. Trenutačno smo dosta nisko i to je valjda realnost."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo