Djeca i sport / Sportske igre mladih ove su godine srušile sve rekorde, a imaju i novog ambasadora

Tu dužnost dugo godina obnašao je bivši nogometaš Real Madrida Predrag Mijatović

11.12.2019.
22:00
VOYO logo

Sportske igre mladih, najveća sportska amaterska manifestacija u Europi dobila je novog ambasadora. Tu dužnost dugo godina obnašao je bivši nogometaš Real Madrida Predrag Mijatović , a sada ju je preuzeo predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Sandra Perković, Dario Šarić i Vedran Ćorluka - samo su neki od brojnih sportaša koji su kao djeca sudjelovali na Sportskim igrama mladih. Najveća sportska amaterska manifestacija u Europi ove je godine srušila sve rekorde. U 220 gradova i mjesta u regiji okupilo se više od 202.000 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djeca zaista ne gledaju tko je iz koje države, tko je kakvog spola, boje kože ili vjere. To promoviramo i u budućnosti ćemo to još i bolje", rekao je predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

Sportske igre mladih podržavaju i slavni sportaši. Luka Modrić, Edin Džeko i Miralem Pjanić, a od samih početaka uz Igre je, kao ambasador i bivši nogometaš Real Madrida, Predrag Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi ćemo raditi sve da pomognemo da Sportske igre mladih rastu iz godine u godinu. Moramo to podržavati za našu djecu", izjavio je Predrag Mijatović, bivši nogometaš Real Madrida.

Titulu ambasadora od Mijatovića je na današnjoj svečanosti naslijedio predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, koji je poručio kako se nada da će svi biti ponosni na njega kao novog ambasadora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je drago da sam se pridružio ovoj krasnoj inicijativi. Djeca ne vjeruju tim populističkim izjavama da netko nekog ne voli jer je iz druge države ili druge vjere ili boje kože, nego oni vole sport, vole prijateljstvo i pozitivne vrijednosti", rekao je Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e.

U 2020. Sportske igre mladih će zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova provoditi veliku edukativnu akciju borbe protiv nasilja na sportskim terenima, a pokrenut će se i turnir ženskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I naš turnir je zaista najveći u Europi, sa preko 90 000  natjecatelja. Znači sigurno ćemo sa ženskim nogometom preći 100 000", rekao je Marić.

U idućoj godini planirano je i širenje pa bi se tako velikoj sportskoj obitelji Sportskih igara mladih trebala pridružiti i djeca iz Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo