'Zaradila sam 45 milijuna eura, a roditelji su me ostavili bez ičega!'

Uz vrhunske sportaše ide i vrhunska zarada, a mnogi od njih zbog krivih odluka, neodgovarajućeg načina života ili nekih nezakonitih radnji ostaju bez svojih milijuna.

7.11.2012.
9:02
VOYO logo

Mike Tyson

Jedan od najslavnijih boksača na svijetu imao je sve i gotovo sve je uspio rasuti. Gruba računica kaže da je u karijeri zaradio između 300 i 400 milijuna dolara, ali raskošne vile, vrlo skup razvod i život na visokoj nozi koštali su ga puno više nego što je mislio.

Antoine Walker

Bivši NBA košarkaš se malo zaigrao, pa je skupo platio kockarske dugove i kredite koje je podizao za svoj biznis s nekretninama. Izgubio je oko 110 milijuna dolara, a na pitanje zamjera li što svojim financijskim savjetnicima, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ne krivim ih, krivim sebe. Teško je ulagati dok igraš. Svim mlađim igračima bih savjetovao da pričekaju s ulaganjima dok ne završe karijeru."

Michael Vick

Vick je svojevremeno bio najplaćeniji igrač NFL-a, samo desetogodišnje produženje ugovora s Atlanta Falconsima mu je donijelo 130 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se promijenilo 2007. godine kad je završio u zatvoru zbog sudjelovanja u ilegalnim borbama pasa. Izgubio je gotovo sve, no nakon izlaska iz zatvora je potpisao za Philadelphia Eaglese i počeo ispočetka.

Travis Henry

Bivši igrač američkog nogometa je otac devetero djece s devet različitih žena, a potrošio je gomilu novca samo na alimentaciju. Kao da mu to nije bilo dovoljno, 2009. godine je osuđen na trogodišnju kaznu zatvora zbog šverca kokaina, a računica kaže da je izgubio oko 20 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arantxa Sánchez-Vicario

Bivša prva tenisačica svijeta optužila je svoje roditelje da su joj oteli bogatstvo te da je zbog njih jako propatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja ukupna zarada je iznosila oko 45 milijuna eura, a roditelji su me ostavili bez ičega. Moja majka je odlučivala o mojoj frizuri, odjeći... Kad bih si sama kupila nešto, rijetko bi joj se svidjelo. Danas sam bez prihoda. Moje vlasništvo vrijedi manje od bratovog, koji je zaradio mnogo manje novca od mene. Nikada nisam dovodila u pitanje način na koji je moj otac upravljao mojim novcem i ispala sam žrtva", izjavila je Vicario, dok se njezina majka branila od optužbi kćeri te joj preko medija poručila.

"Odlučila se na novi korak kako bi nas povrijedila i ponizila. Dok čitamo njezine izjave, tonemo sve dublje i dublje, ali ne zbog njezinih laži, nego zato što shvaćamo u kakvom je stanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lawrence Taylor

Bivši igrač NFL-a je 1986. bio proglašen za najkorisnijeg igrača lige, no razuzdan život ga je skupo koštao. Tri puta je završio u zatvoru zbog posjedovanja kokaina te jednom zbog incidenta s prostitutkom. Ukupno je izgubio oko 50 milijuna dolara.

Evander Holyfield

Boksač je na vrhu popularnosti imao ugovore s brojnim kompanijama, izdavačku kuću, pa i svoju videoigricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi se da su mu kriva ulaganja donijela gubitak od 250 milijuna dolara. I danas godišnje plaća stotine tisuća dolara za uzdržavanje 11 potomaka koje ima s devet različitih žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marion Jones

Osramoćena atletičarka i nekad najbrža žena na svijetu je zbog korištenja dopinga i laganja vlastima završila u zatvoru.

Sud je kao otežavajuću okolnost uzeo i kasnije laganje istražnoj komisiji te sudjelovanje u financijskoj prevari s ranije osuđenim suprugom, atletičarem Timom Montgomeryjem. Izgubila je oko sedam milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenny Anderson

Bivši košarkaš je izgubio oko 60 milijuna dolara, i to uglavnom zbog dugova prema trima bivšim ženama i sedmero djece.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo