SPEKTAKL NA FONTANAMA: / Olimpijski i svjetski prvak otvorili bacalište kugle, i Bandić ga isprobao

Image
3.9.2016.
17:47
VOYO logo

Probnim hicima olimpijskog pobjednika Ryana Crousera, svjetskog prvaka JoeaKovacsa i hrvatskog reprezentativca StipeŽunića u subotu je i službeno otvoreno novo bacalište kugle pokraj zagrebačkih fontana gdje će se u ponedjeljak održati Memorijal Ivana Ivančića.

Prva ocjena najboljih svjetskih bacača je iznimno pozitivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je uistinu sjajno! Bacalište je odlično, krug je idealan i veselim se velikom obračunu s Joeom, Tomom Walshom i ostalima u ponedjeljak. Mogla bi tu kugla letjeti jako daleko. Kao što ste vidjeli u Lausannei i Zuerichu, svi smo još uvijek u odličnoj formi", rekao je zlatni s OI u Rio de Janeiru Ryan Crouser, koji je organizatorima rekao da oznaku na bacalištu svakako stave na 22 metra.

Zadovoljni bacalištem

I svjetski prvak JoeKovacs vrlo je zadovoljan bacalištem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SPEKTAKL NA FONTANAMA: Svjetski prvak službeno otvoreno novo bacalište kugle

Image

SPEKTAKL NA FONTANAMA: Svjetski prvak službeno otvoreno novo bacalište kugle

"Odlično je. Bolje je od onoga na kojem smo bacali pretprošle godine, kada je, osim toga, padala i kiša. Moja se forma nakon Rija ponovno diže i ako se do ponedjeljka oporavim od stresa Dijamantne lige, u kojoj sam uz tri pobjede na kraju bio drugi, bacat ću daleko."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijski finalist StipeŽunić je već nakon prvog okreta dobacio:

"Krug je prva liga, super je to!" i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muška kugla je trenutno najjača disciplina atletskog programa, ni sa 22 metra više niste sigurni u pobjedu! A kugla na Hanžeku je ove godine jača nego ikad. Moja očekivanja su uvijek toliko velika da ih se bojim javno reći. Tako je i uoči natjecanja u ponedjeljak."

Bandić ponosan

Otvorenju bacališta nazočio je i zagrebački gradonačelnik MilanBandić, jedan od inicijatora ideje o bacanju kugle na fontanama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je najljepše bacalište na svijetu, ali ne bih ja uzimao prostor onima zbog kojih je ovo napravljeno. Imamo čast da nam bacalište otvaraju olimpijski pobjednik i svjetski prvak i to vam sve govori. Zaslužio je to i naš legendarni trener Ivan Ivančić po kojem se ovo natjecanje od lani zove. Vidimo se u ponedjeljak!"

Uz Crousera i Kovacsa na startnoj listi je i trećeplasirani iz Rija, Tom Walsh, inače ukupni pobjednik ovogodišnje Dijamantne lige, koji je u Zuerichu pobijedio s hicem od 22.20m, što je samo dva centimetra slabiji rezultat od rekorda Hanžekovićevog memorijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo