PRVENSTVO MILIJUNA / Španjolci najskuplja momčad SP 2010.

Image

Portugalski web portal Financefutebol.com objavio ukupne vrijednosti momčadi koje će nastupiti na SP 2010. u Južnoj Africi.

9.12.2009.
12:28
VOYO logo

ZAGREB – Najskuplja momčad Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi je aktualni europski prvak Španjolska. Procijenjena vrijednost Furije je 565 milijuna eura, a odmah iza je Brazil čiji igrači vrijede 514 milijuna eura, objavio je portugalski web portal Financefutebol.com.

Portugalci su tako procijenili, nakon što je prošli tjedan proveden ždrijeb za 32 reprezentacije na SP, da ukupno svi igrači koji će nastupiti na iduće godine u JAR-u ukupno vrijede više od 5.000 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do vrijednosti igrača došlo se nakon konzultiranja s više dužnosnika i tijela FIFA-e, kao i s različitim nogometnim skautima. Na trećem mjestu nalazi se Francuska vrijedna 450 milijuna eura, zatim Engleska i Italija.

Šesti su Argentinci s nogometašima vrijednim 390 milijuna eura, a sedmi Portugalci (340) kod kojih četvrtinu tog iznosa "nosi" najskuplji igrač svijeta Cristiano Ronaldo. Nijemci su tek osmi s vrijednošću od 305 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najjeftinije“ reprezentacije su Novi Zeland i Sjeverna Koreja koje vrijede 15 milijuna eura.

Što se pak tiče izbornika, uvjerljivo "najskuplji" je Talijan Fabio Capello, izbornik Engleske, čija je godišnja plaća 8,8 milijuna eura. To je tri puta više od njegovog sunarodnjaka Marcella Lippija, talijanskog izbornika, koji na godinu zaradi tri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac Joachim Loew zaradi godišnje 2,2 milijuna eura, dok izbornici Brazila i Argentine Carlos Dunga i Diego Maradona zarade po 800.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo