Play ponuda

NIJE NAM JASNO / Zašto je Valenciji poništen gol? Objašnjenje postoji, ali svejedno situacija je kontroverzna

Image
Foto: Profimedia

Kontroverzni potez VAR sobe, zašto je Valenciji poništen gol?

20.11.2022.
17:39
Profimedia
Play ponuda

Prvi gol u 6. minuti sjajni Enner Valencia zabio je nakon sjajne reakcije, ali nitko ne zna zašto mu je poništen. Naime, prema usporenoj snimci i povlačenju svih mogućih crta valjda, nije jasno zašto je intervenirala VAR soba?! I ne, nije se nikakav prekršaj golmana nad igračem spominjao i to je bilo zbunjujuće.

Naravno, Twitter je eksplodirao i odmah se spominje korupcija. Nije ni čudo nakon kontroverzi koje ovo SP u Kataru i nosi.

Image
KATAR - EKVADOR 0-2 /

Čudesni Enner Valencia oduševio na otvaranju SP-a: Trupe iz Južne Amerike protutnjale Al Baytom

Image
KATAR - EKVADOR 0-2 /

Čudesni Enner Valencia oduševio na otvaranju SP-a: Trupe iz Južne Amerike protutnjale Al Baytom

Poznati talijanski Daniele Orsato je nakon intervencije VAR-a poništio gol zbog zaleđa, premda nije bilo jasno tko je to od igrača Ekvadora bio u nedozvoljenoj situaciji. Iz razloga, što su čak trojica igrača Katara bila ispred Valencije. Napadač Fenerbahčea počeo je slaviti...

Jedino moguće objašnjenje, koje je prikazao i VAR, je sljedeće. Igrač Ekvadora s brojem 2 Felix Torres u duelu s vratarom Katara igrao je loptom, a u tom je trenutku noga igrača s brojem 19 Gonzala Plate bila u zaleđu.

Nakon duela vratara Katara i Torresa do lopte je stigao Plata te je zbog toga označeno zaleđe. Nije jasno je li kod tog dodavanja golman zadnji igrao loptom ili igrač Ekvadora. Kako bilo, ova situacija izazvala je kontroverze.

Play ponuda
Play ponuda