FRANCUSKA - DANSKA 2:1 / Tricolori na krilima čudesnog Mbappea srušili Dance i osigurali osminu finala Svjetskog prvenstva

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Francuska - Danska mogli ste pratiti na portalu Net.hr

26.11.2022.
19:13
Profimedia
VOYO logo

U susretu 2. kola skupine D Svjetskog nogometnog prvenstva Francuska je na stadionu 974 svladala Dansku sa 2-1 (0-0).

Image
SAUDIJSKA ARABIJA - POLJSKA 0:2 /

Saudijci nisu mogli do nove senzacije, Poljaci rutinski pobijedili i preuzeli vrh tabiice. Messijeva Argentina ispada ako večeras izgubi

Image
SAUDIJSKA ARABIJA - POLJSKA 0:2 /

Saudijci nisu mogli do nove senzacije, Poljaci rutinski pobijedili i preuzeli vrh tabiice. Messijeva Argentina ispada ako večeras izgubi

Oba gola za Francusku postigao je KylianMbappe (61, 86), dok je strijelac za Dansku bio Andreas Christiansen (68).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je ovom pobjedom postala prva reprezentacija koja je osigurala plasman u osminu finala.

Iako je danski izbornik Casper Hjulmand napravio četiri izmjene u početnoj postavi u odnosu na sastav koji je odigrao bezličnu utakmicu protiv Tunisa u 1. kolu, igra Danske je i protiv Francuske uprvih 45 minuta bila vrlo slaba. Tijekom čitavog prvog poluvremena Danci nisu odigrali niti jednu smislenu akciju, a u rezultatskoj ravnoteži držali su ih raspoloženi vratar Schmeichel i neprecizni francuski napadači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schmeichel izluđivao Tricolore

Francuska je osobito opasna po danski gol bila u razdoblju od 20. do 40. minute. Pvo je u 21. minuti Dembele uputio dobar ubačaj s desnog boka, Rabiot je lijepo pucao glavom, no Schmeichel se istaknuo sjajnom paradom. U 30. minuti Mbappe je promiješao dansk obranu na lijevom krilu, prebacio loptu za Koundea, no udarac lijevog braniča Francuske na metar od svojih vrata uspio je odbiti Hojbjerg. Tri inute kasnije zaprijetio je Griezmann koji je pobjegao svojim čuvarima, ali otišao je previše ukoso pa je Schmeichel uspio nogom obraniti njegov prizemni pokušaj. Najbolju situaciju za pogodak imao je Mbappe u 40. minuti, ponovno je Dembele probio desni bok i poslao idealnu loptu na 12 metara za svog napadača, ali Mbappeov udarac je završio na tribini iza gola. 

U poluvremenu je Hjulmand zamijenio svog središnjeg napadača, umjesto Corneliusa na teren je stupio Braithwaite, Danska je zaigrala ofenzivnije, a rezultat toga bila su izborena dva ubačaja iz kuta u prvih 10 minuta. Ipak, niti nakon tih prekida Danci nisu ugrozili Llorisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Takav otvoreniji gard Danske otvorio je više prostora i za francuske napadače, pa je Mbappe u 57. minuti solo-akcijom stigao do zone šuta, no opet je odlično reagirao Schmeichel. 

Treću priliku na utakmici Mbappe je pretvorio u vodeći pogodak, u 61. minuti on i Theo Hernandez razmijenili su nekoliko dodavanja po lijevoj strani, Hernandez je izbjegao zamku zaleđa i zatim povratnom loptom pronašao Mbappea koji je sa 10-ak metara pucao pored statičnih danskih braniča, a u toj situaciji niti Schmeichel nije mogao spasiti svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabili iz prvog udarca u okvir

I za Dansku je treća prilika, ali nakon kornera, bila sretna. Nakon ubačaja iz kuta prvi je na lopti bio Andersen koji je vrlo loše zahvatio loptu, no ona se od tla odbila pred drugog stopera Christiansena koji je reagirio mnogo bolje i iz blizine snažnim udarcem svladao Llorisa.

Mogla je Danska i do potpunog preokreta u 73. minuti, Damsgaard je prošao po lijevoj strani i odličnom povratnom loptom uposlio Lindstroma, no tada je i Lloris pokazao kako je sjajan vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku priliku nakon kornera za povratak u vodstvo Francuska je imala u 78. minuti, Tchouameni je u padu pucao glavom na drugoj vratnici, ali je pogodio u leđa Maehlea. Dvije minute potom atraktivno je "škaricama" pucao Rabiot nakon ubačaja Hernandeza, ali lopta je prohujala malo pred vratnice. Odmah u sljedećem napadu i Danska je stigla u odličnu priliku, ali je Braithwaite sa sedam-osam metara pucao tik uz vratnicu nakon ubačaja Dolberga

Image
Foto: Profimedia

Otvorena igra s obje strane u završnici je ipak donijela i pogodak i to u danskoj mreži. Coman je u 86. minuti prihvatio loptu na desnom krilu, ostavio ju za ubačaj Griezmanna koji je pronašao na drugoj vratnici Mbappea, a prvo ime branitelja naslova je izbjeglo pozornosti Kristensena te s metra udaljenosti zakucalo loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u subotu je u ovoj skupini Danska svladala Tunis sa 1-0 (1-0) pa je uoči posljednjeg kola Francuska na vrhu skupine sa šest bodova, Australija je druga s tri, dok su Danska i Tunis ostali na jednom bodu. U 3. kolu u srijedu će igrati Tunis - Francuska i Australija - Danska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo, skupina D, drugo kolo

Francuska - Danska 2:1

90' + 6' Gotova je utakmica, Francuska je pobijedila 2:1 i osigurala knock-out fazu Svjetskog prvenstva.

90' Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' GOOOL Francuska se vratila u vodstvo. Griezmann je ubacio, a Mbappe na drugoj stativi posprema loptu u gol. Ovo je njegov drugi gol u današnjoj utakmici, a treći ukupno na SP-u.

80' Atraktivan pokušaj Francuza, Rabiot je pucao škaricama, ali to ide preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Umalo preokret. Lindstrom se našao u ogromnoj prilici, pucao je iz sjajne pozicije, ali Lloris fantastično brani i spašava Francuze.

68' GOOOL Danci su izjednačili. Nakon kornera Andersen je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je bio Christensen koji zabija za 1:1. Bio je to prvi udarac Danaca u okvir gola na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' GOOOL Francuska vodi, Mbappe je zabio za 1:0! Bila je to sjajna akcija, Mbappe je prvo uposlio Hernandeza, a on mu potom vratio i Kylian zabija za 1:0.

57' Ogromna prilika za Mbappea, krenuo je sam prema danskom golu i opasno pucao slabijom nogom, ali ništa od gola. Ponovno sjajno brani Schmeichel i odbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 4' Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Ogroman promašaj Mbappea, bio jesam u šenaestercu, no nije dobro zahvatio loptu nakon Dembeleovog ubačaja i njegov udarac odlazi vidoko iznad gola.

36' Danci su sada mogli šokirati Francuze. Conellius se sjurio prema golu Tricolora nakon što je Mbappe izgubio loptu, no njegov udarac nije išao u okvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Novi pokušaj Francuza, pucao je Griezmann iz jako teškog kuta, no nije uspio iznenaditi Schmeichela.

Image
Foto: Profimedia

21' Najbolja prilika do sada. Dembele je ubacio, a Rabiot pucao glavom, no sjajnom obranom to zaustavlja Scmeichel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' Novi pokušaj Girouda, sada nakon ubačaja Dembelea, no ne pogađa okvir gola.

10' Uzvraćaju Francuzi, Hernandez je ubacio, a Giroud pucao iz voleja, no Danski branič to blokira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' Prva opasnija situacija i to pred golom Francuske. Kristensen  je poslao loptu u prostor, no Cornelius je nije dobro smirio i upropastio je veliku priliku.

1' Počela je utakmica.

16.40 Stigli su sastavi, najistureniji igrač Francuske je Olivier Giroud, a izs njega je trojac Mbappe, Griezmann, Dembele.

______________________________________________________

U subotu s početkom u 17 sati aktualni svjetski prvaci Francuzi igraju protiv Danske utakmicu drugog kola SP-a u Kataru u skupini D.

Francuzi su u prvom kolu uvjerljivo, rezultatom 4:1, pobijedili Australiju, a Danci su odigrali 0:0 s Tunisom.

U ranije odigranoj utakmici u skupini Australija je pobijedila Tunis 1:0.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo