'NEĆE BITI KAO ONA PRVA' / Bivši Vatreni upozorio Modrića i ekipu: 'Ovo će biti drugačija utakmica. Fizički nećemo biti u prednosti... Danas neće biti lako'

Image
Foto: VIRGINIE LEFOUR/PIXSELL

Poznati hrvatski nogometni stručnjak Igor Pamić za Net.hr komentirao je današnju utakmicu Hrvatske i Maroka

17.12.2022.
8:05
VIRGINIE LEFOUR/PIXSELL
VOYO logo

Došao je i taj dan D. Hrvatska nogometna reprezentacija danas igra za broncu i za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Mnogi nisu vjerovali u nas, a dogurali smo daleko i iako nisu prošli u finale, ova bronca uistinu je zaslužena i trebamo na njoj biti zahvalni.

Na putu k bronci stoji nam Maroko, reprezentacija protiv koje smo već igrali u prvom kolu Svjetskog prvenstva. Poznati hrvatski nogometni stručnjak Igor Pamić komentirao nam je današnju utakmicu i uvjeren je u pobjedu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BORBA ZA BRONCU /

Dalić i Kovačić najavili Maroko. Izbornik odgovorio na pitanje hoćemo li Modrića gledati na Euru 2024.: 'Čeka nas veliko finale malih reprezentacija'

Image
BORBA ZA BRONCU /

Dalić i Kovačić najavili Maroko. Izbornik odgovorio na pitanje hoćemo li Modrića gledati na Euru 2024.: 'Čeka nas veliko finale malih reprezentacija'

'Ne možeš doći u polufinale ako nemaš kvalitetu'

"Ovo će biti drugačija utakmica od one prve koju smo igrali. Nije početak prvenstva, već kraj, a ulog je još veći nego što je bio u početku. Ja sam bio jedan od rijetkih koji je bio zadovoljan s tom prvom utakmicom i smatram da je nju Hrvatska odigrala na dobrom nivou. Shvatili smo nakon toga da je Maroko jedna organizirana reprezentacija i da je s pravom bilo bitno ne izgubiti tu utakmicu, što se i dogodilo", rekao nam je Pamić pa dodao:

"A ova utakmica sama po sebi je drugačija jer i jedni i drugi ulaze u utakmicu s porazom. Oni su pokazali da su karakterno jako jaki, možda su tu čak i na razini s našima. Ne možeš doći u polufinale ako nemaš kvalitetu. I mi pratimo njihove ozlijeđene igrače, koga će odmarati i tako dalje. Držim do toga da smo mi opet favoriti, ali Maroko je, što je SP išao dalje, bio puno opasniji prema naprijed tako da nas čeka jedna vrlo zahtjevna i teška utakmica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije svejedno biti treći ili četvrti'

Reprezentacija Maroka dosta se istrošila u polufinalu protiv Francuske,

"Mi smo igrali dva produžetka i igramo s 12-13 igrača, oni su imali samo jedan produžetak. Mi tu nećemo fizički biti u prednosti, ali bi trebali mentalno biti. Iskusnija smo momčad, imamo extra igrače za odigravati takve utakmice, a poznavajući karakter naših dečkiju i izbornika vjerujem da ćemo biti na nivou. Nije svejedno biti treći ili četvrti, to se zna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Stanišić kao zamjena za Juranovića

Poznato je kako Josip Juranović neće konkurirati za sastav jer je tijekom prošle utakmice, polufinala s Argentinom, ozlijedio list i očekuje ga pauza od desetak dana kako bi se u potpunosti oporavio. Umjesto njega protiv Maroka će na desnom beku zaigrati Josip Stanišić (22), kojemu će to biti prvi nastup na SP-u.

"Očekivao sam da će Stanišić igrati na ovom Svjetskom prvenstvu i da će imati određenu minutažu. Ne bojim se ja za njega. Igra u jednom tako velikom klubu kao što je Bayern Munich i nema taj problem straha. Vjerujem jako u Stanišića, ali to što nije igrao i može biti nedostatak. Zamislite da prvu utakmicu igrate na Svjetskom prvenstvu u borbi za treće mjesto, i to pored Modrića, Kovačiča, Brozovića i tako dalje", rekao nam je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvjeren sam u pobjedu'

Za kraj je dao i svoju prognozu susreta.

"Mi smo se istrošili protiv Argentine. Bili smo cijeli turnir taktički na nivou, nije bio dobar dan protiv Argentine i puno se toga poklopilo. Danas neće biti lako, ali navika igranja ovakvih utakmica, kvaliteta, pogotovo individualna, je izrazito na našoj strani i ja sam uvjeren da ćemo pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo